Lindén: Yle-muutokset voimaan vasta 2012

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 19.8.2009 12.58
Tiedote

Viestintäministeri Suvi Lindén on valmis siirtämään Yleisradion rahoitusta ja hallintoa koskevien muutosten voimaantulon vuoteen 2012.

Lindén kertoi asiasta Yleisradion julkista palvelua käsitelleessä keskustelutilaisuudessa 19. elokuuta.

Yleisradion hallintomallin ja rahoituksen uudistamisen tulisi Lindénin mukaan edetä yhtenä lainmuutospakettina. Muutosesitysten valmistelu jatkuu liikenne- ja viestintäministeriössä syksyn aikana.

- Ellei rahoitus- ja hallintomallin uudistamiseen löydy nyt rakentavaa tietä, siirtyvät ratkaisut seuraaviin hallitusneuvotteluihin. Tätä en kuitenkaan pidä toivottavana, Lindén sanoo.

- Uskon, että eduskunnan, alan toimijoiden ja hallituksen yhteinen näkemys löytyy, ja rahoitusuudistus voidaan toteuttaa yhdessä välttämättömien hallinnollisten uudistusten kanssa.

- Ehdotetun mediamaksun ongelmana on pidetty sitä, ettei maksu määräytyisi maksukyvyn mukaan. Maksuun on vaikea kytkeä erityisratkaisuja pienituloisille. Budjettirahoitusmalli huomioisi henkilön maksukyvyn ja voisi siten olla sosiaalisempi tapa rahoittaa julkista palvelua. Tosin tälläkin mallilla on omat ongelmansa, Lindén toteaa.

Lindén lähtee siitä, että Yleisradiota koskevat muutokset tulevat vuoden 2011 sijasta voimaan vasta vuoden 2012 alusta.

- Näin seuraava hallitus voi kautensa alussa määritellä Yleisradion rahoituksen tason, Lindén tiivistää.

Lisätietoja
erityisavustaja Anna Anttinen, puh. (09) 160 28324

Suvi Lindén