Takaisin

Alman televisio- ja radiotoimilupiin ei muutoksia

Alman televisio- ja radiotoimilupiin ei muutoksia

Tiedote 14.04.2005 13.42 fi

Valtioneuvosto ei aio peruuttaa Alma Median televisio- ja radiokanavien toimilupia, vaikka niiden omistus on siirtynyt Bonnier ja Proventus Industrier -yhtiöille. Valtioneuvosto päätti toimiluvista 14. huhtikuuta.

Alma Media Broadcastingiin kuuluneet MTV Oy, Subtv Oy, Oy Suomen Uutisradio Ab ja Suomen Sävelradio Oy saavat pitää niille aiemmin myönnetyt televisio- ja radiotoimiluvat.

Alma Media Oyj:n yhtiökokous päätti tammikuussa myydä Broadcasting-divisioonansa Bonnier & Bonnier AB:n ja Proventus Industrier AB:n yhteisyritykselle Nordic Broadcasting Oy:lle. Nordic Broadcasting omistaa koko MTV Oy:n osakekannan ja MTV puolestaan omistaa kokonaan Subtv Oy:n. Kaupan jälkeen MTV omistaa 74 prosenttia
Oy Suomen Uutisradio Ab:n osakkeista. Suomen Sävelradio Oy kuuluu Suomen Uutisradiolle.

Valtioneuvosto katsoo, että kaupalla ei ole kielteisiä vaikutuksia sananvapauteen tai ohjelmistotarjontaan.

Myöskään C More Entertainment Finland Oy:n (entinen Canal+ Finland Oy) digitaalista televisiotoimilupaa ei peruta, vaikka yhtiön on ostanut Kanal 5 Holding AB, jonka emo-yhtiö on SBS Broadcsting S.A. Yhtiö jatkaa Canal+:n maksutelevisiotoimintaa Suomessa.

Valtioneuvoston myöntämiä toimilupia ei saa siirtää toiselle. Lain mukaan valtioneuvosto voi peruuttaa toimiluvan, jos omistussuhteet muuttuvat.

Valtioneuvosto muutti Vizor Oy:lle myönnettyä toimilupaa, joka on siirretty TV5 Finland Oy:lle. Toimiluvasta poistettiin teleostoslähetyksiä koskeva rajaus. Yhtiön ohjelmiston pitää kuitenkin koostua pääosin nuorille suunnatuista ohjelmista. TV5 Finland Oy lähettää nuorille suunnattua musiikkivideo-ohjelmaa digitaalisella Voice TV -kanavalla.

Ei alueellisia digitv-lupia

Valtioneuvosto ei myöntänyt yhtään toimilupaa alueelliseen digitaaliseen televisiotoimintaan. Toimiluvat olivat valtioneuvoston käsittelyssä 14. huhtikuuta. Osa hakijoista ei olisi tarjonnut alueellista ohjelmaa ja muilla ei katsottu olevan edellytyksiä toimiluvan mukaiseen toimintaan.

Toimiluvat pääkaupunkiseudulle, Pirkanmaalle, Satakuntaa, Keski-Suomeen, Kymenlaaksoon, Pohjanmaalle, Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle olivat haettavina viime syksynä.


Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Elina Normo, puh. (09) 160 28463, 040 765 7887
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh. (09) 160 28462