Takaisin

Avoimia liikennekysymyksiä jäi budjettiriiheen

Avoimia liikennekysymyksiä jäi budjettiriiheen

Tiedote 14.08.2007 14.45 fi

Valtiovarainministeriö ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat käyneet kahdenväliset neuvottelut valtion ensi vuoden talousarvioehdotuksesta.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen tuo koko hallituksen budjettiriiheen elokuun lopussa käsiteltäväksi toteuttamispäätöksen E18-tien hankkeista ja hankkeeseen sisältyvän 5 miljoonan euron suunnittelurahan.

Myös Vaalimaalle suunniteltu rekkaparkki jäi avoimeksi kysymykseksi. Rekkaparkin kustannusarvio on 24 miljoonaa euroa.

LVM:n esitykseen sisältyi myös Savonlinna-Huutokoski-rataosuuden korjaus. Kyseinen rataosuus kuuluu ns. vähäliikenteisiin rataosuuksiin. Rata on tärkeä puuhuollon ja kuljetusten kannalta. Savonlinna-Huutokoski-välin kustannus on 42 miljoonaa euroa.

Liikenneministeri Vehviläinen kuvaa käytyjä kahdenvälisiä neuvotteluja hyvähenkisiksi.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja liikenneministeri Vehviläinen totesivat yhdessä vakavan huolensa viime aikoina esiin tulleiden, jo päätettyjen liikenneinfrahankkeiden kustannusarvioiden ylityksistä. Liikenne- ja viestintäministeriö ja valtiovarainministeriö selvittävät yhdessä ennen hallituksen budjettiriihtä tapahtuneita kustannusylityksiä.

Ministeri Vehviläinen asetti jo viime viikolla diplomi-insinööri Jorma Haapamäen selvitysmieheksi selvittämään liikenneväylähankkeiden kustannusarvioiden toteutumista ja kustannuksia.

Lisätietoja:
erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. 0440 581 030