Avoin LVM juhlistaa satavuotiasta Suomea - ovet auki virtuaalisesti koko viikon

Tiedote 18.08.2017 09.30 fi sv

Liikenne- ja viestintäministeriö viettää avointa viikkoa 21.-26.8. osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta sekä ministeriön 125-vuotisjuhlaa. Viikon aikana ministeriön työhön ja ministeriöläisiin voi tutustua videoiden sekä Facebook- ja Twitter-keskusteluiden kautta. LVM:n avoimen viikon päättää lauantaina 26.8. Säätytalolla järjestettävä valtioneuvoston yhteinen avointen ovien tapahtuma.

- Olemme avoin ja keskusteleva ministeriö. Sosiaalisen median käyttö kuuluu meillä kaikkien virkamiesten perustyöhön. Avoimella viikolla haluamme lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä ja keskustella keskeisistä teemoistamme kansalaisten ja sidosryhmien kanssa, sanoo viestintäjohtaja Taina Pieski.

Viikon aikana ministeriön Facebook-tilillä järjestetään useita avoimia keskusteluja. LVM:n virkamiehet keskustelevat ajankohtaisista aiheista ja vastailevat kiinnostuneiden kysymyksiin. Tiistaina 22.8. aiheena ovat tulevaisuuden viestintäverkot, keskiviikkona 23.8. ajokorttiuudistus ja torstaina 24.8. avoin tieto ja sen hyödyntäminen. Keskusteluaika on klo 14.00 - 15.00. Mieltä askarruttavia kysymyksiä voi lähettää ennakolta ministeriön Facebook ja Twitter-tilien kautta.

Ministeriön arkeen kurkistetaan myös ministeriöläisten videohaastatteluiden kautta. Videot julkaistaan ministeriön sosiaalisen median kanavissa avoimen viikon aikana. Työnsä eri puolista kertovat muun muassa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Harri Pursiainen sekä virkamiehet eri osastoilta.

Perjantaina 25.8. puolestaan tempaistaan ministeriön Twitter-spurtti, kun LVM:läiset kertovat Twitterissä työpäivästään tunnisteella #AvoinLVM.

Valtioneuvoston avoimet ovet 26.8.

Valtioneuvosto avaa ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta klo 10-14 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ovet ovat avoinna Valtioneuvoston linnassa, Säätytalossa, Valtioneuvoston juhlahuoneistossa ja Arppeanumissa.

LVM on mukana Säätytalolla, jossa useampi ministeriö esittelee toimintaansa. Tilaisuudessa pääsee ajamaan simulaattorissa Ylläksen kupeessa arktisissa olosuhteissa AuroRallia sekä tutustumaan ministeriön historiaan ja ajankohtaisiin aiheisiin. Säätytalo on avoinna yleisölle kello 10 – 14 (Snellmaninkatu 9-11, Helsinki).

Lisätietoja

viestintäjohtaja Taina Pieski, p. 050 535 1574

viestintäpäällikkö Saara Reinimäki, p. 050 303 3065