null Avoin Suomi -messujen ilmoittautuminen käynnissä

Avoin Suomi -messujen ilmoittautuminen käynnissä

Uutinen 23.05.2014 14.56 fi

Avoin Suomi 2014 -logo

Ilmoittautuminen Avoin Suomi 2014 -messuille on avautunut. Liikenne- ja viestintäministeriö on mukana valtioneuvoston kanslian järjestämässä suurtapahtumassa, jossa keskitytään avoimen tiedon hyödyntämiseen. Wanhassa Satamassa 15. ja 16. syyskuuta järjestettävillä messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät.

Kaksipäiväisten messujen ohjelmassa on kansainvälisiä ja suomalaisia puheenvuoroja, keskustelua, avoimia työpajoja ja videoita osaamisesta, haasteista ja mahdollisuuksista. Avoimen tiedon toimijat kaikilta sektoreilta esittäytyvät näyttelyalueella.

Ensimmäinen messupäivä on suunnattu erityisesti päättäjille. Päivän ohjelmassa keskitytään avoimen tiedon mahdollisuuksiin ja vastataan kysymykseen, miksi avoin tieto ja sen hyödyntäminen on tärkeää. Messujen toisena päivänä syvennytään konkreettisten esimerkkien ja työkalujen avulla siihen, miten avointa tietoa voidaan hyödyntää. Toinen messupäivä on kohdennettu erityisesti tutkijoille, kansalaisjärjestöjen aktiiveille sekä yritysten ja hallinnon asiantuntijoille.

Tapahtuman pääpuhujana on yhdysvaltalainen avoimen tiedon visionääri, professori Beth Simone Noveck. Presidentti Obaman ja pääministeri Cameronin avoimen hallinnon neuvonantajana toiminut Noveck kertoo tiedon avaamisen yhteiskunnallisesta merkityksestä, mahdollisuuksista ja vaikutuksista.

Huippuluokan kansainvälisten puhujien lisäksi messuilla kuullaan kotimaisia avoimen tiedon ammattilaisia sekä ihmisiä menestystarinoiden takana. Suomalaisista puhujista lavalle nousevat mm. tutkimus- ja kehitysjohtaja Jyrki Kasvi Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus Tiekestä ja tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio.

Tapahtuma tukee valtioneuvoston tulevaisuusselonteon "Kestävällä kasvulla hyvinvointia" -tavoitteita. Liikenne- ja viestintäministeriö on yksi messujen pääyhteistyökumppaneista.

Keskusteluun voi osallistua Twitterissä hashtagilla #avoin2014.