null Canal+:n kanavat vähenevät kolmeen antenniverkossa

Canal+:n kanavat vähenevät kolmeen antenniverkossa

Tiedote 04.02.2010 13.37 fi sv

Maksullisella Canal+:lla näkyy antenniverkossa heinäkuun alusta lähtien nykyisten neljän kanavan sijasta kolme kanavaa. Muutoksella ei ole vaikutusta satelliitin ja kaapeliverkon kautta välitettyihin Canal+ -lähetyksiin, joiden kanavamäärä säilyy neljänä.

Valtioneuvosto päätti muuttaa Canal+-kanavapakettia lähettävän C More Entertainmentin toimilupaa 4. helmikuuta hyväksyessään yhtiössä tapahtuneen määräysvallan muutoksen. Kanavia vähennetään viestinnän keskittymisen estämiseksi.

Päätöksen taustalla on ruotsalaisen Bonnier-konsernin omistus kanavilla toimivissa yhtiöissä. Suomessa Bonnieriin kuuluvat MTV Oy:n ja SubTV Oy:n lisäksi myös Canal+ -kanavapaketin lähettämisestä vastaava C More Entertainment Oy, joka on C More Groupin tytäryhtiö.

Bonnier-konserni hankki määräysvallan C More Groupissa vuonna 2009. Kaupan myötä Bonnier olisi saanut oikeuden yhdeksän ohjelmiston lähettämiseen Suomessa.

Nyt konsernilla on toimilupa kahdeksan ohjelmiston lähettämiseen antenniverkossa. Toimilupia antenniverkkoon on Suomessa myönnetty yhteensä 22 valtakunnallisen ohjelmiston samanaikaiseen lähettämiseen.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Jussi Mäkinen, puh. (09) 160 28498 tai 040 509 9757