Takaisin

Digiasentaja tilattiin 5000 kotiin

Digiasentaja tilattiin 5000 kotiin

Tiedote 09.03.2007 13.32 fi

Digisovittimien asennuspalveluun tuli yli 5000 tilausta. Jo noin 3000 laitetta
on asennettu. Loput asennukset tehdään lähiviikkoina.

Kuukauden kestäneen Eläköön yhteys -kampanjan aikana oli mahdollista tilata kotiin digiasentaja. Tehtävään koulutetut vapaaehtoiset ovat asentaneet asiakkaan etukäteen hankkiman digisovittimen. Samalla he ovat neuvoneet digi-tv:n käytössä. Maksuton palvelu oli tarkoitettu ikääntyneille tv-katsojille.

Palvelu on sujunut hyvin. Suurien asiakasmäärien vuoksi kampanjan palvelunumerot ovat olleet ajoittain ruuhkaisia etenkin aamuisin. Alkuvaiheessa osa yhteyttä ottaneista ei ollut soittohetkellä vielä hankkinut laitetta. He ovat soittaneet uudelleen kun digisovitin on ostettu. Digiasentajat eivät ole tehneet laitehankintoja.

Alustavien tietojen mukaan noin neljännes yhteydenotoista tuli pääkaupunkiseudulta ja loput muualta Suomesta.

Projektipäällikkö Tauno Äijälän mukaan Eläköön yhteys -hankkeen välillinen merkitys on ollut vähintään yhtä suuri kuin varsinainen asennustyö. Monissa perheissä on kampanja-aikana tartuttu toimeen ja hoidettu itse isovanhempien ja vanhempien digiasiat kuntoon.

- Seuraavaksi arvioimme jatkotoimien tarpeen. Parhaillaan on päättymässä myös Opintotoiminnan Keskusliiton kanssa toteutettu liiton noin 500 jäsenjärjestön edustajien digiavustajakoulutus. Avustajat ovat paikkakunnillaan vanhus- ja eläkeläisjärjestöjen käytettävissä. Käyttötavoista tiedotetaan erikseen maaliskuun loppupuolella. Lisäksi kaikilla kaupan ketjuilla ja digisovittimia myyvillä kaapeli-tv-yhtiöillä on omat asennuspalvelut, jotka ovat pysyvästi tarjolla, Äijälä muistuttaa.

Eläköön yhteys -kampanjan toteuttivat liikenne- ja viestintäministeriön kanssa Suomen Lions-liitto, Helsinki Missio ja Tampereen evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän Diakoniakeskus.

Valtakunnallinen Eläköön yhteys -kampanja alkoi 12. helmikuuta. Palvelu päättyy perjantaina 9. maaliskuuta klo 17. Sulkemisaikaan mennessä tehdyt asennustilaukset hoidetaan.


Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tauno Äijälä, puh. (09) 160 28620, 0400 210 251
Projektipäällikkö Riitta Kontula, Digita, puh. 040 743 7112
Reijo Ikäheimonen, Lions-liitto, puh. 050 374 2501