null Digitaalitalouden aallonharjalle

Digitaalitalouden aallonharjalle

Uutinen 22.01.2014 08.23 fi

Suomi digitaalikulkueen kärkeen, kannustaa kansliapäällikkö Harri Pursiainen Savon Sanomien kolumnissaan 22.1. Suomi digitalisoitui muutamilla toimialoilla etujoukossa, mutta jos emme ole valppaina, voimme menettää etumme.

Pursiainen peräänkuuluttaa uudisraivaajahenkeä, jolla vastataan digitaalitalouden meille asettamiin haasteisiin. Digitaalitalous on mahdollisuus sille, joka kulkee kärjessä ja omaksuu asiat varhain.

Esimerkkinä digitaalitalouden vaikutuksille alttiista toimialasta ja sen ympärillä olevasta mielipideilmastosta Pursiainen nostaa esille tieliikenteen. Pursiainen viittaa Jorma Ollilan tiemaksuryhmän työstä käytyyn keskusteluun. Selvitys osoitti, että tieliikenteeseen on olemassa oikeudenmukaisempi, mutta ei valmis, hinnoittelumalli. Keskustelussa muutosta vastustetaan ja se on ymmärrettävää, kunhan muistetaan, että selvityksessä oleellista oli se, että ongelmat ovat ratkaistavissa.

Tekniikan ja teknologioiden kehitys vie työpaikkoja, mutta myös luo ja muuttaa niitä. Digitaalitalous muuttaa yhteiskuntaa ja kehityksen kärjessä voimme ohjata sitä säilymään inhimillisenä.