EU:n liikenneministerit koordinoivat liikennealan toimia Ukrainan sotatilanteessa

Tiedote 08.04.2022 08.47 fi sv en

EU-maiden liput (Kuva: Shutterstock)

EU:n neuvoston puheenjohtajavaltio Ranska järjestää epävirallisen ylimääräisen liikenneministereiden videokokouksen 8.4.2022. Kokouksessa Suomea edustaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Ministerit keskustelevat liikennealan koordinoiduista toimista Ukrainan sotatilanteessa. Tavoitteena on luoda yhteistä EU-tason tilannekuvaa Ukrainan sodan johdosta tehdyistä tai suunnitteilla olevista kansallisista toimenpiteistä liikennealalla sekä löytää keinoja toimenpiteiden EU-koordinaation vahvistamiseksi.

Tavoitteena on varmistaa ihmisten ja tavaroiden kuljetuskapasiteetin jatkuvuus Ukrainan ja EU:n jäsenvaltioiden välillä, tukea liikennesektorin toimijoita, erityisesti työntekijöitä, ja vahvistaa Euroopan liikennejärjestelmän resilienssiä.

Epävirallisessa liikenneministerikokouksessa ei tehdä muodollisia päätöksiä.

Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittaman sotilaallisen hyökkäyksen ja vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia. Suomi pitää EU:n kriisinkestävyyden kokonaisvaltaista kehittämistä keskeisenä myös liikennealalla. Kestävällä tavalla toteutettu digitalisaatio voi edistää myös yhteiskunnan resilienssiä ja toimintavarmuutta yllättävissä kriiseissä.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Johanna Juselius, p. 0295 342 14, johanna.juselius@gov.fi

korkean tason edustaja Mikael Nyberg, p. 040 837 8794, mikael.nyberg@gov.fi