Takaisin

EU:n viestintäministerit kartoittavat kansallisia laajakaistastrategioita

EU:n viestintäministerit kartoittavat kansallisia laajakaistastrategioita

Tiedote 16.04.2004 00.00 fi

Eurooppalainen laajakaistakehitys ja jäsenmaiden laajakaistastrategiat ovat EU:n viestintäministerien epävirallisen kokouksen asialistalla, kun ministerit kokoontuvat 21.-23. huhtikuuta Irlannin Dundalkissa.

Konferenssin teemana on Laajakaista - sisällön ja kysynnän edistäminen. Suomea kokouksessa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen.

Ministerit esittelevät maidensa kansallisten laajakaistastrategioiden keskeisimmät linjaukset sekä pohtivat, millä keinoilla laajakaistan kysyntää voitaisiin piristää ja sisältöjä lisätä.

Kokouksessa komissio esittelee yhteenvedon EU:n jäsenvaltioiden laajakaistastrategioista ja niiden toimeenpanon tilanteesta. Komissio tulee kesällä antamaan tarkennetun tiedonannon laajakaistan kehityksestä Euroopan unionissa.

Lounaalla ministereille esitellään Euroopan suurimpien viestintäyritysten toimitusjohtajien laatima asiakirja Euroopan laajakaistakehityksen edistämiseksi.

Ministeri Luhtanen korostaa, että Suomen tavoitteena on kokouksessa kiinnittää erityistä huomiota sisältöjen merkitykseen laajakaistan levittämisessä.

- Ilman kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä kuluttajilla ei ole mielenkiintoa laajakaistayhteyden hankkimiseen. Ministeri Luhtanen tulee esittämään kokouksessa, että EU:n yhteinen laajakaistastrategia tulisi luoda mahdollisimman nopeasti. Strategia voisi olla osa komission kesällä julkaistavaa tiedonantoa. Luhtanen pitää eurooppalaista laajakaistastrategiaa tärkeänä EU:n kilpailukyvyn ylläpitämisen kannalta.

Lisätietoja:
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389
viestintäneuvos Antti Kohtala, puh. (09) 160 28392
kansainvälisten asioiden neuvos Silja Ruokola, puh. (09) 160 28367