null Finnish Internet Forumissa keskustellaan sähköisen viestinnän luottamuksellisuudesta

Finnish Internet Forumissa keskustellaan sähköisen viestinnän luottamuksellisuudesta

Uutinen 26.05.2014 09.47 fi

Älypuhelimen käyttöä (Kuva: LVM)

Finnish Internet Forum järjestetään viidettä kertaa maanantaina 26. toukokuuta 2014. Kuntatalolla Helsingissä. Kyseessä on kaikille avoin monitoimijafoorumi internetiin liittyvistä aiheista.

Foorumissa keskustellaan muun muassa tietoyhteiskuntakaaresta, joka kokoaa keskeiset sähköistä viestintää koskevat säädökset yhteen. Tietoyhteiskuntakaarella halutaan varmistaa, että sähköisen viestinnän palveluja on saatavilla kaikkialla Suomessa ja ne ovat teknisesti kehittyneitä, turvallisia, helppokäyttöisiä ja kohtuuhintaisia.

Laki on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä ja sen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2015 alussa. Tietoyhteiskuntakaaren avoimesta valmistelusta alustaa yksikön päällikkö Olli-Pekka Rantala liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Tilaisuudessa pohditaan myös sitä, kuinka voidaan yhdistää turvallisuus, kansallinen kybervalvonta sekä elinkeinoelämän toimintaedellytysten ja yksilön perusoikeuksien ja -vapauksien toteutuminen. Kyberturvallisuudesta keskustelee muun muassa yksikön päällikkö Kirsi Miettinen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Lisäksi foorumin aiheena on yksityisyydensuoja digiaikana. Digimurros ja keskustelu sähköisen viestinnän turvallisuudesta näkyy kansalaisen ja yritysten arjessa. Olisiko hyötyä, jos Suomi profiloituisi maana, jossa viestinnän luottamuksellisuudesta, kansalaisten yksityisyyden suojasta ja sähköisen tiedon luotettavuudesta huolehditaan paremmin kuin muualla?

Liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi tapahtuman järjestävät muun muassa ulkoasiainministeriö, Kuntaliitto, Suomen Internet-yhdistys, EFFI ry, Nokia, Tivia ry ja Ficix ry.

Tapahtumaa voi seurata reaaliajassa verkossa. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä hashtagilla #FIForum.