Tuhkapilvi rajoittaa päivien ajan Suomen lentoliikennettä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.4.2010 9.32 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.07
Uutinen

Keskiviikkona Islannissa alkanut tulivuorenpurkaus on saanut aikaan tuhkapilven, joka tulee ennusteen mukaan pysyttelemään Suomen yllä useita päiviä. Käytännössä säännöllinen matkustajalentoliikenne on pysähdyksissä. Ajantasaiset tiedot lentoliikenteen toiminnasta löytyvät Finavian verkkopalvelusta (www.finavia.fi).

Finavia rajoittaa vulkaanisen tuhkan vuoksi lentoliikennettä kaikilla lentoasemillaan. Liikenteen turvallisuusvirasto on valtuuttanut Finavian hoitamaan ilmatilan käytön rajoitukset.

Tulivuorenpurkauksesta ilmakehään päässeet hiukkaset eivät ole vaikuttaneet maanpinnan läheisyydessä olevan hengitysilman laatuun Suomessa, eikä purkauksesta ole terveysvaaraa, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.

On mahdollista, että tuhkapilven myötä sade voi olla lievästi hapanta, mutta sillä ei ole merkittäviä vaikutuksia ympäristössä, arvioidaan Ilmatieteen laitoksella.

Ajantasaista tietoa tuhkapilven vaikutuksista ja lentoliikenteen toimivuudesta on saatavilla Finavian, Liikenteen turvallisuusviraston ja Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta.

Ulkoministeriö on avannut jumiin jääneille matkailijoille tarkoitetun yleisen palvelupuhelimen, numerossa 0800 04444. Ulkomailta soitettaessa numero on +358 800 04444.

Valmismatkalaisia kehotetaan ottamaan yhteyttä omaan matkanjärjestäjään ja omatoimimatkailijoita siihen lentoyhtiöön, jonka lennolle heillä on lippu sekä seuraamaan Finavian, Eurocontrolin ja ilmatieteenlaitoksen nettisivuja sekä tarkastamaan vakuutusyhtiöstään vakuutusehdot, kerrotaan ulkoministeriöstä.

- julkaistu 16.4.2010 9.32
- päivitetty 19.4.2010 14.52