Takaisin

Hallituksen joukkoliikennetavoitteiden saavuttamista selvitetään

Hallituksen joukkoliikennetavoitteiden saavuttamista selvitetään

Tiedote 11.03.2005 11.37 fi

Hallituksen budjettikehysriihessä 10. maaliskuuta sovittiin, että hallitusohjelman joukkoliikennettä koskevien tavoitteiden saavuttamisesta tehdään selvitys.

Selvityksen tekee työryhmä, jossa ovat edustettuina liikenne- ja viestintäministeriö, valtiovarainministeriö ja hallitusryhmät. Työryhmän puheenjohtajaksi tulee valtiosihteeri Pertti Rauhio valtiovarainministeriöstä.

Työryhmän on 16. toukokuuta mennessä arvioitava joukkoliikenteen nykytila ja kehitysnäkymät muutaman vuoden päähän. Tavoitteena on saada aikaan yhteinen näkemys ja esitys siitä, mitkä ovat ne välttämättömät toimet, joilla hallituksen asettamiin tavoitteisiin voidaan päästä.

Ryhmä käsittelee muun muassa junaliikenteen kattavuutta ja rahoitusta, työsuhdelipun toteuttamista ja maaseudun peruspalvelutasoisen liikenteen turvaamista. Työryhmän tehtävänä on myös tarkastella, miten joukkoliikenteen rahoitusjärjestelmää voitaisiin uudistaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö velvoitettiin kehysriihessä yli 11 miljoonan euron säästöihin. Ministeriö päättää myöhemmin vuoden 2006 budjettikäsittelyn yhteydessä, miten säästöt kohdennetaan. Säästöt eivät vaikuta liikenneinvestointeja pohtineen ministerityöryhmän työn pohjalta jo päätettyihin isoihin väylähankkeisiin.

Säästövelvoitetta lukuun ottamatta kehysriihessä ei tehty liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaa koskevia päätöksiä.

Lisätietoja: valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325