Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli Talgon tilannetta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 18.5.2005 16.16
Tiedote
VR Osakeyhtiö on päättänyt olla tilaamatta uusia makuuvaunuja, koska lisähankinnalle ei sen mukaan ole tarvetta. VR:n aiempaan makuuvaunutilaukseen sisältyi optio 20 makuuvaunun tilaamisesta Talgo Oy:ltä. VR on päättänyt jättää option käyttämättä.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli syntynyttä tilannetta 17. toukokuuta. Hallitus edellytti liikenne- ja viestintäministeriön, kauppa- ja teollisuusministeriön sekä valtiovarainministeriön selvittävän pikaisesti valtiovallan mahdollisuudet vaikuttaa Talgo Oy:n tilanteeseen. Huomioon otetaan mm. hankinta- ja valtiontukilainsäädännön määräykset. Ministeriöiden tulee tarkastella valtiovallan mahdollisuuksia vaikuttaa VR:n liiketaloudellisiin toimintaedellytyksiin muun kaluston, mm. IC-20 päivävaunukaluston, osalta.

- Hallituksen tavoitteena on edesauttaa akuutin tilanteen ratkeamista. Selvityksellä haetaan pitkäjänteistä ratkaisua suomalaisen rautatieliikenteen toimintaedellytysten ja kiskokalustoteollisuuden jatkumisen turvaamiseksi, liikenne- ja viestintäministeri Leena L u h t a n e n sanoo.

Lisätietoja:
valtiosihteeri Perttu Puro, puh. 040 779 3436