Hallitus edistää Lapin kaivoshankkeiden liikenneyhteyksiä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 24.6.2010 10.26
Uutinen

Väylähankkeiden yleissuunnittelua jatketaan, Kemin meriväylää parannetaan ja Suomen, Ruotsin ja kaivosyhtiön välisenä yhteishankkeena tehdään uusi ratayhteys rata- ja tiesiltoineen Pajalan kaivokselle.

Näin linjasi hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta, joka käsitteli 24.6.2010 kokouksessaan Kolari-Pajalan kaivostoiminnan edellyttämien liikenneinvestointien toteuttamista.

Lisäksi Kemi-Äkäsjoki -ratahanke toteutetaan jälkirahoitushankkeena, josta kaivosyhtiön osuus on puolet. Hallitus pyrkii siihen, että myös Suomen puolen Hannukaisen kaivos avataan lähitulevaisuudessa.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen on erittäin tyytyväinen hallituksen linjaukseen edistää Pajala-Kolari kaivoshanketta. Vehviläinen uskoo, että ministerivaliokunnan torstainen linjaus otetaan pohjoisessa myönteisesti vastaan.

- Pajala-Kolarin hankkeen väyläratkaisujen edistäminen on hieno osoitus työnsä aloittaneen pääministeri Mari Kiviniemen hallituksen elinkeino-, liikenne -ja aluepolitiikan linjasta, sanoo Vehviläinen.