Heijastimet ja suojatiet käyttöön

Uutinen 27.09.2012 09.16 fi

Syksyn myötä aamut ja illat hämärtyvät, joten liikenteessä kannattaa näkyä ja olla valppaana. Myös liikenneministeri Merja Kyllönen harjoitteli suojatien ylittämistä Liikenneturvan Suojatie-tapahtumassa.

Liikenneturvan kyselyn mukaan lähes kuusi kymmenestä suomalaisesta käyttää heijastinta. Hyvä näkyvyys on tärkeä osa turvallisuutta ja auttaa autoilijoita havaitsemaan jalankulkijan tai pyöräilijän.

Liikenneturva kampanjoi syyskuussa suojateiden turvallisuuden puolesta Angry Birdsien kanssa. Suojatiekiertueella muistutetaan miten tie ylitetään turvallisesti ja autoilijoita kehotetaan kunnioittamaan suojateitä.

Jalankulkijoiden ja polkupyöräilijöiden turvallisuus on viime vuosina selvästi parantunut. Tästä huolimatta viime vuonna liikenteessä kuoli 41 jalankulkijaa ja noin 600 sai vammoja. Yli kolmannes jalankulkijoiden kuolemista johtuu suojatieonnettomuuksista. Puolet jalankulkijoiden liikennekuolemista tapahtuu pimeällä tai hämärässä. Monessa tapauksessa heijastin olisi ratkaisevasti auttanut jalankulkijan havaitsemisessa.