null Helsinki-Vantaan lentoasema täyttää 60 vuotta

Helsinki-Vantaan lentoasema täyttää 60 vuotta

Uutinen 05.06.2012 15.32 fi

Helsinki-Vantaan lentoasema juhlii syntymäpäiviään 7.6.2012. Juhlan kunniaksi tiedossa on runsaasti ainutlaatuista ohjelmaa, kuten opastettuja kierroksia, katseluterassin avajaiset ja retrokoneiden käyttöönotto.

Lentoaseman ensimmäiset koneet laskeutuivat uudelle kentälle 26. kesäkuuta 1952 Helsingin olympialaisten yhteydessä. Juhlapäivän kunniaksi yksi ensimmäisistä koneista on näytteillä koko kesän ajan kiitotie 1:llä, jonne on hienot näkymät uudelta katseluterassilta.

Terassilla on mahdollisuus ihailla myös valokuvanäyttelyä, jossa on esillä niin tänä keväänä otettuja värivalokuvia kuin vanhoja mustavalkokuvia. Heinäkuussa Helsinki-Vantaan historiakuvia on esillä myös terminaali 2:n valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Ilmailumuseossa avataan 12. kesäkuuta "Helsinki-Vantaan lentoasema 60 vuotta" -näyttely.

Myös lentoaseman ravintolat osallistuvat juhlatunnelmaan tilaamalla valikoimiinsa vuoden 1952 viinejä ja konjakkeja ja julkaisemalla erityisen juhlavuoden menun. Synttäripäivänä on tarjolla kahvia ja kakkua.

Opastettuja kierroksia lentoaseman kulissien taakse järjestetään juhlaviikon ajan maanantaista torstaihin. Lisäksi useat eri lentoyhtiöt liikennöivät Helsinki-Vantaan syntymäpäivän kunniaksi omilla retrokoneillaan.