Takaisin

i2010-tietoyhteiskuntakonferenssi kokoaa huippuasiantuntijat Suomeen

i2010-tietoyhteiskuntakonferenssi kokoaa huippuasiantuntijat Suomeen

Tiedote 04.08.2006 14.53 fi

Eurooppalaiset päättäjät ja johtavat asiantuntijat kokoontuvat syyskuussa Suomeen keskustelemaan tietoyhteiskunnan haasteista.

Suomen EU-puheenjohtajakauteen ja EU:n i2010-tietoyhteiskuntaohjelmaan liittyvän kaksipäiväisen konferenssin teema on "Kohti ubiikkia eurooppalaista tietoyhteiskuntaa". Tapahtuma alkaa 27. syyskuuta Helsingissä ja korkean tason asiantuntijaseminaari järjestetään Espoon Dipolissa 28. syyskuuta.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen emännöi konferenssia, johon osallistuu myös tietoyhteiskunta ja media-asioista vastaava komissaari Viviane Reding. Konferenssiin odotetaan noin 300 korkean tason päättäjää ja asiantuntijaa EU- ja muista Euroopan maista.

i2010-seminaarissa pohditaan uuden tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksia ja haasteita yritysten, hallinnon ja kansalaisten kannalta. Ohjelmassa on myös kolme miniseminaaria, joiden aiheet ovat luottamus ja tietoturva, älykäs auto ja älykkäät liikennejärjestelmät sekä kuluttajakysymykset. Seminaarin tuloksia käytetään pohjana lokakuussa järjestettävän Lahden epävirallisen huippukokouksen innovaatio- ja kilpailukykykeskusteluissa.

Seminaarin puhujiksi saapuu alan yritysten huippuasiantuntijoita Euroopasta ja Japanista.

Liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi konferenssin järjestävät Euroopan komissio ja Euroopan verkko- ja tietoturvavirasto Enisa.


Lisätietoja:

apulaisosastopäällikkö Kristiina Pietikäinen, puh. (09) 160 28676 (21.8. alkaen)
tiedotuspäällikkö Jaana Beversdorf, puh. (09) 160 28334, 040 527 2599