null Ilmoitukset rekisteröinnin piiriin lisätyistä veneistä syyskuun aikana

Ilmoitukset rekisteröinnin piiriin lisätyistä veneistä syyskuun aikana

Tiedote 05.09.2008 12.32 fi

Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet on rekisteröitävä 1. lokakuuta 2008 mennessä. Velvoite koskee myös moottoriteholtaan vähintään 15 kilowatin eli yli 20 hevosvoiman veneitä.

Lokakuussa 2007 voimaantulleen lakimuutoksen myötä rekisteröintivelvoitteen piiriin tuli kaikkiaan noin 30 000 uutta venettä.

Veneenomistaja voi tehdä ilmoituksen mille tahansa maistraatille tai sen palveluyksikölle.

Lisäksi ennestään moottorivenerekisterissä olleiden veneiden tiedot pitää päivittää lokakuun alkuun 2010 mennessä. Rekisteröinnin voi päivittää maksutta ennen 1. lokakuuta 2008. Maksu kuitenkin peritään, jos rekisteritodistukseen tulee muutoksia, jotka koskevat venettä, sen moottoria, omistajaa tai haltijaa. Alkuperäinen rekisteritodistus on oltava mukana veneellä liikuttaessa.

Rekisteröintikäytännön muutoksilla tuetaan valvonta- ja pelastustoimintaa ja helpotetaan tiedonkulkua. Jos esimerkiksi tietyssä venetyypissä havaitaan vakavia puutteita, tieto asiasta saadaan rekisterin avulla tehokkaasti veneiden omistajille. Uusi laki myös auttaa poliisia vene- ja konevarkauksien selvittämisessä. Rekisteritodistuksen avulla omistaja voi helposti todistaa veneen omakseen.

Merenkulkulaitos avustaa mahdollisuuksien mukaan veneiden rekisteröintiin liittyvissä veneteknisissä ja venetyyppejä koskevissa kysymyksissä. Veneilytarkastajiin saa parhaiten yhteyden sähköpostitse veneilytarkastajat@fma.fi.


Lisätietoja:
merenkulkuneuvos Aila Salminen p. (09) 160 28491, 040 572 0166