Takaisin

Instagram-haavoittuvuuden löytänyt Jani vieraili ministeriössä

Instagram-haavoittuvuuden löytänyt Jani vieraili ministeriössä

Uutinen 28.06.2016 15.28 fi

Jani ja ministeri Anne Berner tapasivat 28.6.2016 (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi Instagram-kuvapalvelusta tietoturvahaavoittuvuuden löytäneen 11-vuotiaan Janin ja hänen vanhempansa 28. kesäkuuta Helsingissä. Jani ja ministeri keskustelivat Internetin ja sovellusten tietoturvallisuudesta ja kehittämisestä.

Jani kertoi harrastavansa tietoturva-aukkojen etsimistä pari tuntia päivässä ja tulevaisuus tietoturvan parissa kiinnostaisi. Nyt etsinnässä on mm. Snapchat-palvelun tietoturva-aukot.

Ministeri Berner kiitti Jania esimerkillisestä toiminnasta haavoittuvuuden ilmoittamisessa ja kannusti jatkamaan hyödyllisen harrastuksen parissa.

- Janin harrastus on tulevaisuuden toimiala. Tietoturvahaavoittuvuuksista koituvien vahinkojen välttämiseksi Janin kaltaiset aktiiviset ja valppaat tietoturvaosaajat ovat erittäin arvokkaita, ministeri Berner kiitti.

Ministeri kutsui myös Janin perheineen vierailemaan Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksessa.

Jani löysi kuvapalvelu Instagramin kommenttikentästä keväällä tietoturva-aukon, josta hän kertoi Instagramin omistamalle Facebookille. Facebookilla on palkkio-ohjelma haavoittuvuuksien löytäjille.