Internetin toimintaa koordinoiva ICANN kokoontuu Helsingissä

Tiedote 27.06.2016 08.30 fi sv en

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), eli internetin verkkotunnuksia ja nimipalvelua koordinoiva organisaatio järjestää 56. kokouksensa Helsingissä 27. - 30.6.2016. Tapahtumaan odotetaan yli tuhatta osallistujaa yli sadasta eri maasta.

Helsingissä järjestettävä kokoontuminen on ensimmäinen niin kutsuttu Policy Forum, jonka päätavoitteena on jatkaa internetpolitiikan kehittämistyötä ja levittää tietoisuutta internetin hallinnosta. ICANNin kokoukset ovat avoimia kaikille internetistä kiinnostuneille.

Syyskuun lopussa ICANNille odotetaan siirtyvän päävastuu internetin toimintavarmuuden kannalta kriittisen tärkeiden toimintojen valvonnasta. Valvonnasta on vastannut tähän asti Yhdysvaltojen Kansallinen telekommunikaatio- ja informaatiovirasto NTIA, joka on ilmoittanut luopuvansa tehtävästään ja pyytänyt globaalia monitoimijayhteisöä laatimaan esityksen tulevasta järjestelystä. Esitys on tällä hetkellä Yhdysvaltojen hallituksen arvioitavana.

ICANN on voittoa tavoittelematon yhteisö, joka pyrkii ylläpitämään turvallista, vakaata ja yhteentoimivaa internetiä. Internetin ylätason verkkotunnusten (Top Level Domain), eli esimerkiksi maatunnusten ja geneeristen päätteiden hallinnoinnin lisäksi ICANN vastaa globaalilla tasolla internetin verkkotunnusten (DNS-nimipalvelujärjestelmä) ja muiden tunnisteiden, kuten esimerkiksi IP-osoitteet, teknisestä koordinaatiosta ja hallinnoinnista.

ICANNin 56. kokouksen isäntinä Helsingissä toimivat liikenne- ja viestintäministeriö, ulkoministeriö ja Viestintävirasto.

Lisätietoja:

Pauli Pullinen, ylitarkastaja, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 0295 342 680

Juuso Moisander, kaupallinen sihteeri, ulkoministeriö, p. 295 351 128

Juhani Juselius, päällikkö, Viestintävirasto, p. 0295 390 492

Viestintävirasto: ICANN56 Helsinki (https://www.viestintavirasto.fi/icann56helsinki/index/tietoaicannista.html)

ICANN56 Helsinki Public Meetings: (https://meetings.icann.org/en/helsinki56)

Twitter: #ICANN56