Takaisin

Itä-Suomen lentoliikenteen järjestämistä selvitetään vielä

Itä-Suomen lentoliikenteen järjestämistä selvitetään vielä

Tiedote 03.01.2006 12.55 fi

Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämä tarjouskilpailu Itä-Suomen lentoliikenteen järjestämiseksi ei tuottanut toivottua tulosta. Reitille Helsinki-Savonlinna-Mikkeli jätettiin kaksi tarjousta, joista kumpaakaan ministeriö ei voinut hyväksyä.

Tarjouksensa kilpailussa jättivät suomalainen Finnish Commuter Airlines Oy ja ruotsalainen European Executive Express AB, joka on sittemmin päätynyt vararikkoon. Finnish Commuter Airlines Oy täytti tarjoajaan kohdistuvat edellytykset, mutta sen esittämän tarjouksen hinta oli selvästi korkeampi kuin mitä ministeriö ja Itä-Savon kuntayhtymä olivat valmiita maksamaan.

Myös Helsinki-Varkaus-lentoliikenne on ollut pysähdyksissä. Tätä reittiä koskeneen tarjouksen liikenne- ja viestintäministeriö ja Varkauden kaupunki hylkäsivät loppuvuonna 2005 liian kalliina.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on kuitenkin pyytänyt lisäselvityksiä Itä-Suomen lentoliikenteen järjestämisestä.
- Hallitusohjelman tavoitteiden toteuttamiseksi on vielä selvitettävä sitä mahdollisuutta, että lennot Savonlinnaan ja Varkauteen otettaisiin julkisen palvelun velvoitteiden piiriin, Huovinen toteaa. Mikkelin lentoihin julkisen palvelun velvoitteita ei sovellettaisi.

Lisäksi ministeriö selvittää erikseen, voisiko Savonlinnan ja Varkauden lentoliikenteen aloittaa jo kuluvan vuoden alkupuolella. Kyseessä olisi väliaikaisjärjestely, joka kestäisi siihen asti, kunnes julkisen palvelun velvoitteeseen perustuva vakituinen lentoliikenne voisi alkaa. Tämä voisi tapahtua kesän 2006 jälkeen.Lisätietoja:
rakennusneuvos Juhani Tervala, puh. (09) 160 28482 tai 050 552 7260
ylitarkastaja Marcus Merin, puh. (09) 160 28374 tai 040 768 1261