Takaisin

Itä-Suomen lentoliikenteestä tarjouspyynnöt

Itä-Suomen lentoliikenteestä tarjouspyynnöt

Tiedote 27.06.2005 14.15 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt tarjouksia Itä-Suomen lentoliikenteen järjestämisestä. Tarjousta on pyydetty Helsingin ja Varkauden välisestä lentoliikenteestä ajalle 22.8.-31.10.2005. Lisäksi tarjousta on pyydetty nykymuotoisen lentoliikenteen jatkamisesta Helsingin, Mikkelin ja Savonlinnan välillä ajalle 8.8.-31.10.2005. Tarjousten määräaika päättyy heinäkuun lopussa.

Lentoreittien tukeminen on väliaikainen järjestely, jolla on tarkoitus vahvistaa Itä-Suomen lentoliikennettä siihen saakka, kunnes EU-säännösten mukaisesti kilpailutettu liikenne alkaa. Tämän odotetaan tapahtuvan marraskuun alussa. Syksyllä jaettavaan tukeen osallistuvat liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi Varkauden, Mikkelin ja Savonlinnan kaupungit.

Liikenne- ja viestintäministeriö on turvannut Mikkelin lentoliikenteen peruspalvelutason yhteistyössä alueen kuntien kanssa marraskuusta 2004 alkaen. Savonlinnan lentoliikennettä on hoidettu valtion tuella ajoittain. Varkauden lentoreittiä ovat rahoittaneet aikaisemmin Varkauden alueen kunnat sekä Kuopion kauppakamarin Varkauden osasto.

Hallitusohjelmassa todetaan, että hallitus turvaa vähäliikenteisten lentoreittien toimivuuden erityisesti elinkeinoelämän ja kansainvälisen vientiteollisuuden tarvitsemien yhteyksien kannalta. Asia on tuotu esiin myös valtioneuvoston valtakunnallisissa alueiden kehittämisen tavoitteissa.

Lisätietoja:
Rakennusneuvos Juhani Tervala, puh. 050 552 7260
Tarkastaja Harri Uusnäkki, puh. (09) 160 28547