null ITS Europe 2014 – kongressi käyntiin

ITS Europe 2014 – kongressi käyntiin

Uutinen 16.06.2014 15.30 fi en

ITS Europe 2014 -kongressin avajaiset Helsingissä (Kuva: LVM)

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Euroopan suurin älyliikennetapahtuma ITS Europe avattiin Helsingin Messukeskuksessa 16. kesäkuuta. Nelipäiväisen tapahtuman aikana esillä on älyliikennealan tutkimuksen ja yritysmaailman uusimmat innovaatiot.

Tapahtuman avasivat Suomen liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, komission varapuheenjohtaja Siim Kallas ja tapahtuman järjestävän Euroopan älyliikenteen kattojärjestön ERTICO:n hallituksen puheenjohtaja Jean Mesqui.

Avauspuheessaan ministeri Virkkunen korosti liikenteen ekosysteemin merkitystä koko yhteiskunnalle ja luotasi tulevaa.

- Tulevaisuudessa kaikissa autoissa on internet-yhteydet, joiden välityksellä liikkuja saa reaaliaikaista tietoa esimerkiksi ruuhkista, sääolosuhteista ja liikenteessä tapahtuvista äkillisistä muutoksista.

Ministeri kertoi myös, että Suomen liikennehallinto on aloittanut Liikennelabra-hankkeen, jolla mahdollistetaan älykkään liikenteen sovellutuksien testaaminen Suomessa.

- Tavoitteena on tehdä Liikennelabrasta ikkuna Suomen älyliikenneosaamiseen. Hankkeen avulla hyödynnetään älyliikenteen kasvupotentiaali ja luodaan toimintamalli, joka mahdollistaa liikenteen liikkumisen palveluiden markkinoiden syntymisen.

Kaikkiaan Messukeskukseen odotetaan noin 2 000 vierasta. Ilmoittautuneita on jo yli 60 maasta.

Liikenne- ja kuntaministeri Virkkusen sekä komission varapuheenjohtaja Kallaksen suoraa lehdistötilaisuutta voit seurata klo 14.30 alkaen alla olevasta linkistä.