Takaisin

ITS Europe 2014 – kongressi käyntiin

ITS Europe 2014 – kongressi käyntiin

Uutinen 16.06.2014 15.30 fi en

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Euroopan suurin älyliikennetapahtuma ITS Europe avattiin Helsingin Messukeskuksessa 16. kesäkuuta. Nelipäiväisen tapahtuman aikana esillä on älyliikennealan tutkimuksen ja yritysmaailman uusimmat innovaatiot.

Tapahtuman avasivat Suomen liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen, komission varapuheenjohtaja Siim Kallas ja tapahtuman järjestävän Euroopan älyliikenteen kattojärjestön ERTICO:n hallituksen puheenjohtaja Jean Mesqui.

Avauspuheessaan ministeri Virkkunen korosti liikenteen ekosysteemin merkitystä koko yhteiskunnalle ja luotasi tulevaa.

- Tulevaisuudessa kaikissa autoissa on internet-yhteydet, joiden välityksellä liikkuja saa reaaliaikaista tietoa esimerkiksi ruuhkista, sääolosuhteista ja liikenteessä tapahtuvista äkillisistä muutoksista.

Ministeri kertoi myös, että Suomen liikennehallinto on aloittanut Liikennelabra-hankkeen, jolla mahdollistetaan älykkään liikenteen sovellutuksien testaaminen Suomessa.

- Tavoitteena on tehdä Liikennelabrasta ikkuna Suomen älyliikenneosaamiseen. Hankkeen avulla hyödynnetään älyliikenteen kasvupotentiaali ja luodaan toimintamalli, joka mahdollistaa liikenteen liikkumisen palveluiden markkinoiden syntymisen.

Kaikkiaan Messukeskukseen odotetaan noin 2 000 vierasta. Ilmoittautuneita on jo yli 60 maasta.

Liikenne- ja kuntaministeri Virkkusen sekä komission varapuheenjohtaja Kallaksen suoraa lehdistötilaisuutta voit seurata klo 14.30 alkaen alla olevasta linkistä.