Takaisin

Kännykkätelevisioon ohjelmaluvat kevyemmin

Kännykkätelevisioon ohjelmaluvat kevyemmin

Tiedote 15.06.2006 14.17 fi

Ohjelmalupien myöntämistä kännykkätelevisioverkkoon kevennetään. Luvat haettaisiin Viestintävirastolta. Lupia ei julisteta haettaviksi vaan niitä voi hakea tarpeen mukaan. Verkkoon toivotaan monia toimijoita.

Valtioneuvosto hyväksyi televisio- ja radiotoimintalain muutosesityksen 15. kesäkuuta.


Rinnakkaiset lähetykset
yhdellä tekijänoikeuskorvauksella

Esityksen mukaan on hyvät perusteet sille, että digitaalisessa televisioverkossa lähetettyjen alkuperäisten televisio- ja radio-ohjelmien tekijänoikeuskorvaukset kattavat myös DVB-H-verkossa lähetettävät ohjelmat.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on tyytyväinen opetusministeriön kanssa hiottuun ratkaisuun.

- Kännykkätelevisio voi nyt lähteä liikkeelle. Uskon, että televisioyhtiöt ja palveluiden tuottajat tarttuvat nopeasti uuteen mahdollisuuteen, ministeri Huovinen sanoo.


Vain uudet tv-toimijat
tarvitsevat luvan

Toimilupa tarvitaan vain televisio- tai radio-ohjelmistoille. Muita palveluita voi mobiilitelevisioverkossa tarjota ilman ohjelmistolupaa.

Perinteiset digitaaliset televisio- tai radio-ohjelmistot voi lähettää samanaikaisesti ja muuttamattomana myös kännykkätelevisioverkossa, eivätkä Yle tai kaupalliset toimijat tarvitse siihen erillistä toimilupaa.

Mobiilitelevisiolle on varattu neljäs digitaalinen lähetysverkko, jonka verkkotoimilupa on Digita Oy:llä. Lähetysverkko perustuu DVB-H-standardille.


Lisätietoja:
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh. (09) 160 28462, 050 511 6601