Kännykkätelevisioon ohjelmaluvat kevyemmin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.6.2006 14.17
Tiedote
Ohjelmalupien myöntämistä kännykkätelevisioverkkoon kevennetään. Luvat haettaisiin Viestintävirastolta. Lupia ei julisteta haettaviksi vaan niitä voi hakea tarpeen mukaan. Verkkoon toivotaan monia toimijoita.

Valtioneuvosto hyväksyi televisio- ja radiotoimintalain muutosesityksen 15. kesäkuuta.


Rinnakkaiset lähetykset
yhdellä tekijänoikeuskorvauksella

Esityksen mukaan on hyvät perusteet sille, että digitaalisessa televisioverkossa lähetettyjen alkuperäisten televisio- ja radio-ohjelmien tekijänoikeuskorvaukset kattavat myös DVB-H-verkossa lähetettävät ohjelmat.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on tyytyväinen opetusministeriön kanssa hiottuun ratkaisuun.

- Kännykkätelevisio voi nyt lähteä liikkeelle. Uskon, että televisioyhtiöt ja palveluiden tuottajat tarttuvat nopeasti uuteen mahdollisuuteen, ministeri Huovinen sanoo.


Vain uudet tv-toimijat
tarvitsevat luvan

Toimilupa tarvitaan vain televisio- tai radio-ohjelmistoille. Muita palveluita voi mobiilitelevisioverkossa tarjota ilman ohjelmistolupaa.

Perinteiset digitaaliset televisio- tai radio-ohjelmistot voi lähettää samanaikaisesti ja muuttamattomana myös kännykkätelevisioverkossa, eivätkä Yle tai kaupalliset toimijat tarvitse siihen erillistä toimilupaa.

Mobiilitelevisiolle on varattu neljäs digitaalinen lähetysverkko, jonka verkkotoimilupa on Digita Oy:llä. Lähetysverkko perustuu DVB-H-standardille.


Lisätietoja:
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh. (09) 160 28462, 050 511 6601