Takaisin

Kansainväliset kuljetusluvat huhtikuusta lähtien tullista ja AKEsta

Kansainväliset kuljetusluvat huhtikuusta lähtien tullista ja AKEsta

Tiedote 11.03.2004 00.00 fi

Tavara- ja henkilöliikenteen kansainvälisten kuljetuslupien myöntäminen siirtyy 1. huhtikuuta liikenne- ja viestintäministeriöltä lähes kokonaan tullille ja Ajoneuvohallintokeskukselle (AKE). Bussien kansainväliset linjaliikenneluvat Euroopan talousalueelle haetaan vastaisuudessa lääninhallituksista.

Hallitus esitti asiaa koskevan lainmuutoksen vahvistamista torstaina 11. maaliskuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lainmuutos perjantaina.

Tulli myöntää tavaraliikenteen kahdenkeskiset kuljetusluvat ja pääosan läpikulkuluvista. Esimerkiksi Suomen ja Venäjän välisen liikenteen luvat myöntää tulli. Muut kuljetusluvat kuten CEMT-luvat sekä Itävallan ja Sveitsin läpikulkuluvat siirtyvät pysyvästi liikenne- ja viestintäministeriöltä AKElle.

Ulkomaille suuntautuvien satunnaisten bussimatkojen kuljetusasiakirjat, valvonta-asiakirjat ja Venäjän liikenteen ns. noutoluvat jakaa AKE.

Henkilöliikenteen kansainvälisten linjaliikennelupien myöntäminen jää liikenne- ja viestintäministeriölle. Jos lupaa kuitenkin haetaan Euroopan unioniin tai talousalueeseen kuuluviin maihin, luvan myöntää lääninhallitus.Lisätietoja:

vanhempi hallitussihteeri Jorma Hörkkö, puh. (09) 160 28503 tai 050 561 2488
hallitusneuvos Mikael Nyberg, puh. (09) 160 28474 tai 040 837 8794