Takaisin

Kansallinen työryhmä avustamaan radiotaajuuskonferenssiin valmistautumisessa

Kansallinen työryhmä avustamaan radiotaajuuskonferenssiin valmistautumisessa

Tiedote 17.09.2008 14.23 fi

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän avustamaan valmistautumisessa vuonna 2011 pidettävään radiotaajuuskonferenssiin. Konferenssin järjestää kansainvälinen televiestintäliitto ITU.

Neljän vuoden välein järjestettävässä radiotaajuuskonferenssissa sovitaan maailmanlaajuisesti radiotaajuuksien käytöstä. Konferenssissa tehtävät päätökset vaikuttavat siihen, miten Suomessa radiotaajuuksia voidaan tulevaisuudessa käyttää tietoyhteiskunnan erilaisiin tarpeisiin.

Työryhmän tulee mm. kartoittaa suomalaisten toimijoiden suhtautuminen konferenssissa käsiteltäviin asioihin ja seurata ITU:ssa, CEPT:ssä (Euroopan radio-, tele- ja postihallintojen yhteistyökonferenssi) ja EU:ssa tehtävää valmistelutyötä. Sen tehtävänä on myös tarvittaessa avustaa Suomen kansallisten ehdotusten laatimisessa.

Työryhmän toimikausi kestää vuoden 2011 loppuun. Puheenjohtajana toimii ylijohtaja Liisa Ero ja varapuheenjohtajana viestintäneuvos Juhapekka Ristola liikenne- ja viestintäministeriöstä. Työryhmällä on lisäksi tekninen alatyöryhmä, jota vetää Viestintävirasto.

Työryhmä on avoin kaikille yrityksille ja yhteisöille, jotka haluavat olla mukana konferenssin kansallisissa valmisteluissa. Kiinnostuneita tahoja pyydetään ilmoittamaan edustajiensa yhteystiedot työryhmän sihteerille lokakuun alkuun mennessä.

Lisätietoja

viestintäneuvos Juhapekka Ristola 09 160 28348, 0400 788 530

Ilmoittautumiset työryhmään: työryhmän sihteeri Olli-Pekka Rantala, etunimi.sukunimi@lvm.fi