null Kansliapäällikkö Pursiainen kiittelee Rautavaaran valokuituhanketta

Kansliapäällikkö Pursiainen kiittelee Rautavaaran valokuituhanketta

Uutinen 01.07.2011 12.18 fi

Kansliapäällikkö Harri Pursiainen pitää Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan toimintaa esimerkillisenä. Valokuituverkkoa rakennetaan osuuskuntana kunnan ja valtion tuella. Ensimmäiset yhteydet otettiin käyttöön 1. heinäkuuta.

- Haluan onnitella kunnan päättäjiä ja hankkeen puuhamiehiä ja -naisia rohkeudesta. Kunta on sijoittanut varoja verkkoon ja tällä tavoin synnyttänyt kysyntää. Kuntalaiset saavat nyt kotiinsa yhteydet, joita on vielä vain harvoilla suomalaisilla, Pursiainen totesi Rautavaaran valokuitujuhlassa.

Osuuskunnan valokuituverkon ensimmäisillä hankealueilla kuituyhteys tulee kolmeen neljästä vakituisesta asunnosta. Pursiainen pitää saavutusta merkittävänä.

- Tällaista verkon peittoa ei ole ainakaan laajalla alueella missään muualla Suomessa, Pursiainen huomautti.

Osuuskunta perustettiin vuonna 2010 rakentamaan ja ylläpitämään valokuituverkkoa. Osuuskuntamalliin päädyttiin, jotta voidaan tarjota mahdollisuus huippunopean 100 megabitin kuituyhteyden hankintaan mahdollisimman monelle edulliseen liittymähintaan.

Rautavaaran verkko-osuuskunta tarjoaa pakettia, jossa asiakas maksaa osuusmaksuna 100 euroa ja kuukausimaksua 50 euroa. Sillä hän saa liittymän ja internet-palvelun.

Runkoverkko on suunniteltu siten, että kaikki vakituisessa asuinkäytössä olevat kiinteistöt saadaan valtion tuen piiriin eli enintään kahden kilometrin päähän runkoverkosta. Samalle alueelle sattuu merkittävä osa kunnan vapaa-ajan asutuksesta.