null Kansliapäällikkö Pursiainen: Median toimintakyky varmistettava

Kansliapäällikkö Pursiainen: Median toimintakyky varmistettava

Uutinen 04.09.2014 15.16 fi

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen

Kotimaisen sisällön tuotanto ja kilpaillut viestintämarkkinat tulee jatkossakin turvata, sanoi liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen Sanomalehtien Liiton 50-vuotisjuhlaseminaarissa 4. syyskuuta.

Hänen mukaansa julkisen sektorin toimet luovat parhaimmillaan yrityksille mahdollisuuksia tehdä hyviä päätöksiä.

- Vähintä mitä julkiselta vallalta voi vaatia on, että se ei vaikeuta liiketoimintaa, ainakaan ilman välttämättömiä yhteiskunnallisia syitä, totesi Pursiainen.

Kansliapäällikön mukaan viestintäpolitiikan tavoite on varmistaa median tulevaisuus ja toimintakyky. Tämä onnistuu muun muassa edistämällä sisällöntuotantoa sekä mobiililaitteisiin että paperille ja tekemällä tilaa hyville sisällön tarjoajille riippumatta siitä, ovatko ne nykyisiä kustantajia vai uusia markkinoille tulijoita.

- Minkään yrityksen liiketoiminta ei sinänsä ole viestintäpolitiikan suojelukohde. Markkinaosuuksien kasvattaminen ja varjelu kuuluu yrityksille itselleen, kansliapäällikkö sanoi.

Pursiainen toivoisi kaikkien yhteiskuntapolitiikan ja julkisen sektorin toimien tukevan viestintäpolitiikan tavoitteita. Lisäksi hän muistutti, että lehdistönkin tulevaisuus luodaan kuitenkin ennen muuta yritysten päätöksillä.

- Jos jotakin saisi tämän maan medialle toivoa, niin hyviä yritysjohtajia.