null Kide-päivä kokosi verkostot yhteen

Kide-päivä kokosi verkostot yhteen

Uutinen 17.05.2013 15.16 fi

Kide-päivä kokosi verkostot yhteen

Liikenne- ja viestintäministeriön Kide-ohjelma on ollut käynnissä kuluvan hallituskauden ajan. Ohjelman eri hankkeissa ja niiden ympärillä on mukana suuri joukko yhteistyökumppaneita. Digitaalisiin palveluihin liittyvän avoimen yhteistyöverkoston luominen onkin yksi Kide-ohjelman tehtävistä.

Liikenne- ja viestintäministeriö järjesti 15. toukokuuta verkostoa yhteen kokoavan Kide-päivän. Noin sadan osallistujan joukko koostui hyvin monenlaisista toimijoista; hallinnosta, suurista ja pienistä yrityksistä sekä järjestöistä. Samalla haettiin yhdessä toiminnalle avoimesti uusia ideoita ja tulevia suuntalinjoja.

Kide-päivän paneelissa pohdittiin digitaalisten palveluiden tilaa ja tulevaisuutta. Keskustelussa yhteistyö nousi tärkeään rooliin. Maailma muuttuu digitaalisen murroksen kourissa, ja jotta Suomi pysyisi siinä mukana, täytyy muutokseen reagoida nopeasti.

Tämä vaatii rajojen ylittämistä ja murtamista niin hallinnonalojen, yritysten kuin kolmannenkin sektorin välillä. Uuden ajan voittavat ideat ja innovaatiot syntyvät luovasti yhdessä.

Kide-ohjelmaan ja -ajatteluun sopivia uusia ajatuksia ja ehdotuksia etsittiin iltapäivän työpajoissa. Pajoissa keskityttiin digitaalisen palvelukulttuurin tuleviin haasteisiin ja mahdollisuuksiin viiden teeman alla. Uusia ideoita saatiin naisten ICT-osallisuuteen, big dataan, kaupunkien gigaverkkoon, älykaupunkiin ja statrup-yrityksiin liittyen.

Päivän yhteydessä julkaistiin myös toiminnasta kertova Kide-lehti. Lehdessä käsitellään muun muassa avoimen datan työtä, startup-toimintaa, työn uusia muotoja sekä huippunopeiden yhteyksien kehittämistä.