null Kiuru: Yhteisrakentaminen hyödynnettävä laajakaistaverkoissa

Kiuru: Yhteisrakentaminen hyödynnettävä laajakaistaverkoissa

Tiedote 20.07.2011 14.16 fi

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru pitää tärkeänä, että laajakaistan rakentaminen otetaan aina huomioon tie- ja viemärihankkeiden yhteydessä. Kiuru oli työharjoittelussa laajakaistatyömaalla 20. heinäkuuta Kurikassa.

Kaivutyön osuus on jopa 80 prosenttia tietoliikenneyhteyksien kokonaiskustannuksista. Merkittäviä säästöjä saadaan sillä, että yhdistetään tietoliikenneverkko muihin kaivua vaativiin rakennushankkeisiin. - Tätä yhteisrakentamista on syytä harjoittaa aina, kun se on mahdollista, Kiuru painottaa.

Ministeri Kiuru piti tärkeänä päästä tutustumaan laajakaistahankkeeseen ruohonjuuritasolla ja hän painotti laajakaistan olevan osa perusinfrastruktuuria.
- Hyvät viestintäyhteydet ovat välttämättömiä kansalaisten hyvinvoinnin ja yritysten pärjäämisen kannalta. Jotta voimme siirtyä tietoyhteiskunnan seuraavaan vaiheeseen, perusinfrastruktuurin on oltava kunnossa, Kiuru toteaa.

Kurikan Niemenkylässä on aloitettu viemäriverkon rakentaminen kiinteistöihin saakka. Samaan kaivantoon sijoitetaan myös valokuitu.

Lisätietoja
erityisavustaja Mikael Hiltunen, p. 050 381 0258