null Korjausvelkatyöryhmä käynnisti työnsä

Korjausvelkatyöryhmä käynnisti työnsä

Uutinen 13.03.2014 10.59 fi

Talvinen moottoritie (Kuva: Rodeo)

Liikenneverkon korjausvelkaa selvittävä parlamentaarinen työryhmä aloitti työnsä tänään liikenneministeri Merja Kyllösen johdolla. Tavoitteena on yhteinen näkemys korjausvelan hoidosta pitkällä aikavälillä.

- Suomen väylissä muhii rapautumispommi ja väylien kasvava korjausvelka on yhteinen asia. Heikentyvät kuljetus- ja liikkumisolosuhteet vaikuttavat pitkällä aikavälillä koko yhteiskunnan toimivuuteen ja kilpailukykyyn, korosti liikenneministeri Kyllönen työryhmän ensimmäisessä kokouksessa.

- On pohdittu jo yli 10 vuotta, mitä pitäisi tehdä perusväylien korjausvelalle. Jos ei pikaisiin toimiin päästä, korjausvelka on pian moninkertainen. Ensimmäiseksi tarvitaan toimia, joilla keskeytetään uuden velan syntyminen, Kyllönen sanoo.

Kun tarkastellaan vuoden 2012 hinnoin väylänpidon kokonaisbudjettia, perusväylänpidon määräraha on vähentynyt 34 prosenttia. Samaan aikaan liikennehankkeiden kehittämismäärärahan osuus on lisääntynyt 57 prosenttia.

- On aiheellista pohtia, kääntäisimmekö nämä suhteet toisin päin niin, että liikennerahoituksen painopiste olisi perusväylänpidossa, sanoo Kyllönen.

Parlamentaarisen työryhmän toimikausi on 1.3.-30.5.2014.