Takaisin

Kristiina Pietikäinen EU:n tietoturvaviraston johtokunnan puheenjohtajaksi

Kristiina Pietikäinen EU:n tietoturvaviraston johtokunnan puheenjohtajaksi

Tiedote 15.09.2004 14.05 fi

Viestintäneuvos Kristiina Pietikäinen on valittu Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston johtokunnan puheenjohtajaksi. Pietikäinen valittiin puheenjohtajaksi tietoturvaviraston johtokunnan kokouksessa Brysselissä.

Kristiina Pietikäinen (46) on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Hän on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä vuodesta 1995 lähtien, verkkoliiketoimintayksikön päällikkönä vuodesta 2000 lähtien.

Pietikäinen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu tietoturvan ja tietosuojan strateginen asiantuntija. Pietikäinen on kansallisen tietoturvallisuusasioiden neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja johtaa sähköisen viestinnän tunnistamistietojen tallentamista arvioivaa työryhmää sekä sähköisen viestinnän tietosuojalain seurantaryhmää.

Euroopan unionin viestintäministerit sopivat verkko- ja tietoturvaviraston perustamisesta marraskuussa 2003. Viraston tavoitteena on lisätä yhteisön ja jäsenvaltioiden valmiutta torjua tietoturvaongelmia. Viraston sijoituspaikka on Kreikka. Virasto aloittaa käytännön toimintansa aikaisintaan kuluvan vuoden loppupuolella. Virasto tulee työllistämään noin 30 henkilöä ja sen toimikauden (2004-2008) budjetti on noin 33 miljoonaa euroa.

Ministeri Luhtanen on Pietikäisen nimitykseen hyvin tyytyväinen.
- Apulaisosastopäällikkö Reino Lampinen nimitettiin heinäkuussa Euroopan rautatieviraston hallintoneuvoston puheenjohtajaksi ja nyt viestintäneuvos Kristiina Pietikäinen tietoturvaviraston johtokunnan puheenjohtajaksi. Lampisen ja Pietikäisen nimitykset osoittavat kansainvälistä arvostusta johtamaani ministeriötä kohtaan.

Verkko- ja tietoturvaviraston pääjohtajaksi valittiin italialainen Andrea Pirotti.


Lisätietoja:
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389, 0500 787 742

Viestintäneuvos Kristiina Pietikäinen on tavoitettavissa keskiviikkona parhaiten klo 17-19, puh. 040 522 2122.