Takaisin

Liikennekampanjointiin tehoa – Valppain mielin laulattaa turvallisuuden puolesta

Liikennekampanjointiin tehoa – Valppain mielin laulattaa turvallisuuden puolesta

Tiedote 25.03.2008 10.00 fi

Liikenneturvallisuuden puolesta aletaan kampanjoida yhteisin tunnuksin.
Valppain mielin -iskulause ja Enska-hahmo viestittävät oikeista liikenneasenteista. Netissä pääsee osallistumaan suureen liikennelaulukuoroon.

Liikenneviestintä näkyy jatkossa Valppain mielin -tunnuksen alla.
Liikennehallinnon yhteinen toimintamalli julkistettiin 25. maaliskuuta liikenneturvallisuustapahtumassa Helsingin Kampissa.

Valppain mielin -tunnuksia käytetään sekä alan yhteiskampanjoinnissa että kunkin toimijan omassa liikenneturvallisuusviestinnässä.

Kyseessä on pitkäjänteinen brändityö. Se liittyy liikennekampanjoinnin tehostamiseen. Tarkoitus on järjestää nyt julkistetuin tunnuksin vuosittain alan yhteisiä teemakampanjoita, joihin on luvassa myös aiempaa enemmän rahoitusta.

Valppain mielin -iskulause on osa tuttua Lasten liikennelaulua. Laulun on säveltänyt Georg Malmstén 1950-luvulla. Liikennelaulu on tuttu myös nykylapsille, sillä siitä ilmestyy jatkuvasti uusia levytyksiä.

Tunnuksen piirroshahmo muistuttaa Ensio Itkosta. Hän tuli tutuksi 1970-90-luvuilla television ja radion liikenneopettajana sekä lehtien liikennepalstojen pitäjänä. Enska korostaa muiden huomioon ottamista liikenteessä.
- Ajetaan fiksusti, annetaan mieluummin periksi kuin pidetään kiinni omista oikeuksista.

Valppainmielin.fi-nettisivusto kokoaa yhteen tietoa turvallisesta ja sujuvasta liikenteestä. Sivuilla on ajankohtaistietoa sekä ohjeita ja liikennesääntöjä.

Sivuilla voi osallistua myös Suomen suurimpaan liikennekuoroon, jossa osallistuja laulaa oman versionsa lasten liikennelaulusta ja voi haastaa kaverinsa mukaan.

Yhteistyössä on mukana viranomaisia ja ammattiliikenteen järjestöjä
liikenne- ja viestintäministeriön ja Liikenneturvan johdolla.

Tunnusten takana ovat myös Tiehallinto, Ajoneuvohallintokeskus, Poliisi, Liikennevakuutuskeskus, Suomen Kuljetus- ja Logistiikka SKAL ja Taksiliitto.

Lisäksi Valppain mielin tunnusta käytetään kampanjoinnissa tasoristeysturvallisuuden puolesta. Tasoristeyskampanjoinnissa ovat mukana Ratahallintokeskus, liikenne- ja viestintäministeriö, Rautatievirasto, Liikenneturva, VR ja Liikennevakuutuskeskus.

Valppain mielin -sivusto ja Suomen suurin liikennekuoro ovat osoitteessa valppainmielin.fi

Valppain mielin -logoaineisto saatavissa ministeriön sivuilta tiedotteen liitteenä, www.mintc.fi

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Katariina Kivistö, liikenne- ja viestintäministeriö,
puh. 09 160 28330, 0400 502 128
toimitusjohtaja Matti Järvinen, Liikenneturva, puh. 020 728 2310,
0400 424 391
kampanjatiedottaja Karita Kontula-Sokka, Liikenneturva, puh. 020 728 2345, 040 718 8380