Takaisin

Liikenneministeri Anu Vehviläisen tervehdys Mobilian lasten liikennepuiston avajaisiin

Liikenneministeri Anu Vehviläisen tervehdys Mobilian lasten liikennepuiston avajaisiin

Hyvät lasten liikennepuiston vieraat,

Minulla on ilo lähettää tervehdykseni lasten liikennepuiston avajaisiin Mobiliaan.

Lasten liikennepuisto on hyvä paikka opetella liikenteen perusasioita. Kaiken pohjana ovat liikennesäännöt.

Joskus kaikenlaiset säännöt tuntuvat sekä lapsista että aikuisista tylsiltä, mutta ilman sääntöjä liikenne ei sujuisi. Säännöt on tehty meidän kaikkien parhaaksi, jotta liikenteessä olisi turvallista kulkea. Sääntöjen uhmaaminen voi joskus johtaa vakaviin seurauksiin ja surullisiin onnettomuuksiin.

Liikenne- ja viestintäministeriö on mukana kampanjoimassa liikenneturvallisuuden puolesta Valppain mielin -kampanjalla. Valppaus ja tarkkaavaisuus ovatkin tärkeitä asioita liikenteessä. Katua ylittäessä pitää käyttää suojatietä ja muistaa katsoa molempiin suuntiin. Punaisen valon palaessa ei saa mennä kadun yli. Ja pyörällä kulkiessa ajetaan oikeaa reunaa ja käytetään pyöräilykypärää. Pyöräilykypärän käytössä meillä aikuisilla olisi monin paikoin paljon opittavaa lapsilta.

Lapsena voi kuitenkin olla vaikea huomata kaikkia asioita liikenteessä. Esimerkiksi autojen nopeuksien ja etäisyyksien arviointi on hankalaa. Vastuu lasten turvallisuudesta liikenteessä onkin meillä aikuisilla. Liikennesääntöjä on hyvä käydä läpi kodeissa ja kouluissa. Koulumatkaan tai harrastuksiin johtavaan tiehen voi tutustua aluksi isän tai äidin kanssa.

Myös tämä uusi lasten liikennepuisto on hyvä paikka oppimiseen. Lapset voivat opetella sääntöjä turvallisessa paikassa yhdessä vanhempiensa ja opettajiensa kanssa.

Toivotan lasten liikennepuistolle menestystä ja lapsille mukavia hetkiä puistossa turvallisen liikenteen parissa. Toivottavasti viette täältä saamanne opin oikeaan liikenteeseen ja kuljette valppain mielin koulutiellä ja vapaa-aikana.