null Liikenneministeri Kyllönen otti ekaluokkalaiset kävelevän koulubussin kyytiin

Liikenneministeri Kyllönen otti ekaluokkalaiset kävelevän koulubussin kyytiin

Uutinen 07.08.2013 15.05 fi

Kävelevä koulubussi (Kuva: Liikenneturva)

Koulujen alkaessa on liikenteessä taas runsaasti pieniä koululaisia. Vanhempien olisi syytä kerrata koululaisten kanssa tärkeimmät ohjeet, joita tarvitaan turvalliseen liikenteessä kulkemiseen.

Hyvä tapa opetella liikenteessä kulkemista on niin sanottu kävelevä koulubussi. Se tarkoittaa, että lapset kävelevät kouluun yhden tai useamman aikuisen kanssa. Kävelevä koulubussi on eräänlainen kimppakyyti ilman autoa. Samalla koululaiset saavat liikuntaa ja tutustuvat koulukavereihinsa.

Liikenneministeri Merja Kyllönen pääsi keskiviikkona testaamaan kävelevän koulubussin toimivuutta uusien ekaluokkalaisten kanssa Vantaan Kivistössä.

- Kävelevä koulubussi on mainio idea, sillä koulumatkojen turvallisuus paranee. Tämä on myös ympäristön kannalta kestävä tapa liikkua, sanoo Kyllönen.


Muista nämä, jalankulkija

• Jalankulkijan on käytettävä jalkakäytävää tai piennarta. Jos niitä ei ole, on jalankulkijan on käytettävä pyörätietä tai ajoradan reunaa.
• Ajoradalla jalankulkijan on ensisijaisesti käytettävä sen vasenta reunaa, jollei oikean reunan käyttäminen ole kulkureitin tai muiden syiden vuoksi turvallisempaa. Pyöräilijä käyttää oikeaa reunaa.
• Jalankulkijan on ylitettävä ajorata suojatietä kulkien, jos se on lähellä. Muuten ajorata on ylitettävä kohtisuoraan ja yleensä risteyksen vierestä.
• Yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä jalankulkija kulkee oikeassa tai vasemmassa reunassa. Pyöräilijä ajaa väylän oikealla puolella. Rinnakkaisella väylällä sekä jalankulkijoille että pyöräilijöille on omat puoliskonsa.