null Liikenneministeri Vehviläinen palkitsi moottoriliikenneväkeä

Liikenneministeri Vehviläinen palkitsi moottoriliikenneväkeä

Tiedote 16.05.2008 11.47 fi

Moottoriliikenteen ansiomitalit on myönnetty kahdeksalle tieliikenteen edistäjälle. Mitalit jakoi liikenneministeri Anu Vehviläinen 16. toukokuuta.

Mitalin saivat toiminnanjohtaja Lasse Vuori (Helsingin Taksiautoilijat ry), rehtori Matti Pursula (Teknillinen korkeakoulu), toiminnanjohtaja Esko Nummi (SKAL Pohjanmaa ry), hallituksen puheenjohtaja Antti Norrlin (Oy Matkahuolto Ab), kanslianeuvos Yrjö Tuokko, hallituksen puheenjohtaja Jorma Haapamäki (Suomen rakennusinsinöörien liitto), puheenjohtaja Matti Pörhö (Autoalan keskusliitto) ja opetusneuvos Leena Luhtanen.

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään vuosittain ansiokkaasta valtakunnallisesta työstä moottoriliikenteen hyväksi. Vaihtoehtoisesti se voidaan luovuttaa henkilölle, joka on pitkäaikaisesti ja tuloksekkaasti edistänyt tieliikennettä.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen korosti palkintotilaisuudessa järjestöjen roolia liikenteen kehittämisessä. Hän sanoi arvostavansa järjestöjen vastuunottoa ja aktiivisuutta. Suomessa julkinen sektori ja järjestöt tekevät esimerkillisesti yhteistyötä. Ministeri myös haastoi järjestöt toimimaan voimallisesti rattijuopumusta ja ylinopeuksia vastaan.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on seitsemän tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993.

Lisätietoja
asiamies Timo Koskinen, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, p. 020 7756 809 tai 040 570 9070
tiedottaja Eine Rossi p. (09) 160 28331