Takaisin

Liikenneministeri Vehviläinen: Rekkaparkki valmiiksi jo 2008

Liikenneministeri Vehviläinen: Rekkaparkki valmiiksi jo 2008

Tiedote 07.09.2007 13.27 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen esittää, että hallituksen budjettiriihessä päättämä Vaalimaalle tuleva rekkaparkki tulee saada valmiiksi jo vuonna 2008.

Vehviläinen toivoo hyvää ja joustavaa yhteistyötä Virolahden kunnan ja maakunnan toimijoiden kanssa hankkeen vauhdittamiseksi, jotta parkki saadaan pääosin toimintaan jo ensi vuoden lopulla. Liikenne- ja viestintäministeriö ja Tiehallinto ovat yhdessä selvittäneet, että nopea toteutusaikataulu on teknisesti mahdollista.

- Alkuvuoden tilastot osoittavat, että rekkaparkin rakentamisella on kiire. Kuukausi kuukaudelta rekkajonot ovat pidentyneet. Elokuussa tilastojen mukaan rekkajonot olivat keskimäärin 22,4 kilometriä päivässä. Jo ennestään tiedetään jonojen kasvavan loppuvuotta kohden, Kotkassa liikennepoliittisen selonteon aluetilaisuudessa puhunut Vehviläinen tähdentää.

- Rekkaparkki lisää ennen kaikkea valtatien 7 kulkijoiden turvallisuutta. Se on myös ympäristön kannalta myönteinen ratkaisu. Rekkojen joutokäynti vähenee, samoin pakokaasut ja hiukkaspäästöt. Ympäristön roskaaminen vähenee ja alueen viihtyisyys paranee, liikenneministeri toteaa.

- Logistisen ketjun toimivuus tehostuu. Kuljettajille tulee kunnon olosuhteet odottaa rajamuodollisuuksia ja samalla mahdollisuus huoltaa itseään ja ajoneuvojaan.

Rekkaparkkialue on 34 hehtaarin kokoinen alue. Sinne mahtuu 1000 rekkaa, joka vastaa 30 kilometrin jonoa. Rekkaparkin tekeminen maksaa 24 miljoonaa euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriössä ryhdyttiin selvittämään Vaalimaan rekkaruuhkaongelmaa vuonna 2006. Kansliapäällikkö Harri Pursiaisen työryhmä esitti ratkaisuksi rekkaparkkia.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen esitti rekkaparkkia kesäkuussa liikenne- ja viestintäministeriön budjettiehdotuksessa valtiovarainministeriölle. Hallitus päätti investoinnin toteuttamisesta viime viikolla budjettiriihessä.


Lisätietoja:
erityisavustaja Kari Jääskeläinen, puh. 044 058 1030
ylijohtaja Juhani Tervala, puh. 050 552 7260