null Liikennerevoluutiolla uudistamaan liikenteen suunnittelua

Liikennerevoluutiolla uudistamaan liikenteen suunnittelua

Uutinen 15.12.2010 13.44 fi

Sitran ja neljän ministeriön yhteistyöohjelma Liikennerevoluutio julistettiin 14. joulukuuta Helsingin Korjaamolla. Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran luotsaamassa yhteistyöohjelmassa ovat liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö ja ympäristöministeriö.

Liikennerevoluutio-kehitysohjelman tavoitteena on luoda uusi käyttäjä- ja ratkaisukeskeinen ajattelutapa ja toimintamalli liikenne- ja yhdyskuntasuunnitteluun. Samalla tavoitellaan parempaa liikenneratkaisujen tuottavuutta ja vaikuttavuutta.

- On tärkeää, että julkishallinnon resursseja kyettäisiin hyödyntämään tuottavammin ja vaikuttavammin tulevaisuudessa, kertoo hankkeen toinen päävetäjä liikenneneuvos Eeva Linkama liikenne- ja viestintäministeriöstä.

- Yhteinen tahto ja päätös kehitysohjelman käynnistämisestä syntyi nopeasti keskeisten toimijoiden kanssa, kuvailee Sitran julkishallinnon johtamisohjelman johtaja Juha Kostiainen.

Kostiaisen mukaan revoluutiossa on kysymys suomalaisten hyvinvoinnin ja liikkumisen kannalta merkittävästä asiasta.

- Mikäli onnistumme, merkitsee se kansalaisille ja elinkeinoelämälle parempia palveluja edullisemmin sekä alan yrityksille uusia markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia. Tavoittelemme tuottavampaa liikennesektoria ja alhaisempia kasvihuonepäästöjä maankäytön ja liikenteen kokonaisvaltaisella suunnittelulla.