null Liikenneturvan hallitukseen muutoksia

Liikenneturvan hallitukseen muutoksia

Tiedote 10.01.2013 14.34 fi

Valtioneuvosto on määrännyt Liikenneturvan hallituksen opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön jäsenet seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön jäsenenä Liikenneturvan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta jatkaa opetusneuvos Jukka Lehtinen. Hänen henkilökohtaisena varajäsenenään aloittaa kehittämispäällikkö Jouni Kangasniemi.

Sosiaali- ja terveysministeriön hallituksen jäsenenä jatkaa neuvotteleva virkamies Merja Söderholm. Hänen varajäsenenään aloittaa hallitussihteeri Tiina Muinonen.

Liikenneturvan hallituksessa jatkavat myös liikenneneuvos Kimmo Kiiski (jäsen) ja neuvotteleva virkamies Merja Vahva (varajäsen) liikenne- ja viestintäministeriöstä sekä poliisitarkastaja Jari Pajunen (jäsen) ja poliisitarkastaja Seppo Sivula sisäasiainministeriöstä.

Liikenneturvan hallituksen puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Martti Korhonen.

Valtioneuvosto päätti Liikenneturvan hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä 10. tammikuuta 2013.

Liikenneturva on liikenne- ja viestintäministeriön valvonnassa oleva julkisoikeudellinen yhdistys. Liikenneturvan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja yksitoista muuta jäsentä. Valtioneuvosto määrää puheenjohtajan ja neljä jäsentä, jotka edustavat liikenne- ja viestintäministeriötä, opetusministeriötä, sisäasiainministeriötä ja sosiaali- ja terveysministeriötä.

Keskusjärjestön jäsenistön kokous on valinnut hallitukseen seitsemän jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Nämä ovat:

Toimitusjohtaja Ulla Niku-Koskinen (jäsen) ja tiedotuspäällikkö Veikko T. Valkonen (varajäsen), Vakuutusala ja liikennevakuutusyhtiöt
Työsuojelusihteeri Pasi Ritokoski (jäsen) ja sihteeri Harri Pasanen (varajäsen), Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry
LKT Aarne Kivioja (jäsen) ja professori Timo Tervo (varajäsen), Suomen Lääkäriliitto/Liikennelääketiede
Toimitusjohtaja Iiro Lehtonen, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry(jäsen) ja viestintäpäällikkö Saara Remes, Linja-autoliitto (varajäsen)
Liikenneinsinööri Silja Siltala (jäsen) ja yhdyskuntatekniikan asiantuntija Marika Kämppi (varajäsen), Suomen Kuntaliitto
Puheenjohtaja Jarmo Jokilampi, Suomen Autokoululiitto ry (jäsen) ja puheenjohtaja Martti Merilinna, Autoliitto (varajäsen)
Toimittaja Olli Orkoneva (jäsen) ja DI, PD Matti Kosola (varajäsen), Liikennepoliittinen yhdistys Enemmistö ry

Liikenneturvan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet määrätään tai valitaan kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallituksen jäsenistä puolet on erovuorossa vuosittain.

Lisätietoja: yli-insinööri Marcus Merin, p. 295 34 2374, 040 768 1261