Takaisin

Liikennevalvontaa ryhdytään tehostamaan

Liikennevalvontaa ryhdytään tehostamaan

Tiedote 28.04.2005 12.16 fi

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ JA SISÄASIAINMINISTERIÖ TIEDOTTAVAT


Automaattista nopeusvalvontaa lisätään, autoilijoita puhallutetaan erityisesti viikonloppuina ja huumeiden sylkitesterit otetaan käyttöön koko maassa.

Toimenpiteet sisältyvät sisäasiainministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön julkistamaan liikennevalvonnan kehittämisohjelmaan vuosiksi 2005-2007. Jos ohjelma toteutetaan kokonaisuudessaan, kustannukset ovat kolmen vuoden aikana yhteensä 12,6 miljoonaa euroa.

Kiinteää automaattista nopeusvalvontaa laajennetaan vuosina 2005-2009 yhteensä 1600 tiekilometrille. Taajamakäyttöön hankitaan 20 siirrettävää nopeusvalvontayksikköä.

Automaattivalvonnan tehostamiseksi jokaiseen lääniin ja Helsingin kihlakunnan poliisilaitokseen perustetaan liikenneturvallisuusyksiköitä, jotka mm. purkavat kuvatiedostoja, laativat asiakirjoja ja hoitavat muun esitutkinnan.

Rattijuopumusten valvonta ajoitetaan erityisesti viikonloppujen iltoihin ja öihin. Lisäksi poliisi puhalluttaa autoilijoita aina silloinkin, kun autoilija on pysäytetty muista syistä.

Siirrettäviä tarkkuusalkometrejä hankitaan poliisin käyttöön mahdollisuuksien mukaan vuonna 2007. Liikenteen huumetapausten valvonnan parantamiseksi otetaan uudet sylkitesterit käyttöön koko maassa vuonna 2006.

Liikennevalvontaa suunnataan erityisesti sellaisiin paikkoihin ja tieosuuksille, joilla liikenneonnettomuuksia tapahtuu keskimääräistä enemmän. Valvonnan ajoittamista tarkennetaan. Myös liikennevalvontaan soveltuvien paikkojen kuten levikkeiden ja levähdysalueiden riittävästä määrästä huolehditaan.

Liikkuva poliisi laatii kuluvan kevään aikana pitkän aikavälin ohjelman raskaan liikenteen valvonnalle. Suunnitelmaan sisältyy mm. liikennevalvonnan kannalta tärkeimpien raskaan liikenteen reittien, kuljetusajankohtien ja kuormien selvittäminen.


Lisätietoja

liikenneneuvos Matti Roine, liikenne- ja viestintäministeriö, puh. 040 823 2109
poliisitarkastaja Timo Ajaste, sisäasiainministeriön poliisiosasto, puh. (09) 160 42304