null Liikennevirasto: Talvinopeudet poistuvat pääsiäisen jälkeen

Liikennevirasto: Talvinopeudet poistuvat pääsiäisen jälkeen

Uutinen 30.03.2010 12.03 fi

Nopeusrajoitukset muutetaan 6. huhtikuuta alkaen portaittain etelästä pohjoiseen liikenteen kannalta yhtenäisinä kokonaisuuksina. Tavoitteena on, että koko maassa on siirrytty kesänopeuksiin viimeistään viikon 15 alkupuolella. Huonot sää- ja keliolot saattavat kuitenkin myöhentää muutosten käynnistämistä.

Tieosilla, joilla on muuttuvat nopeusrajoitusmerkit, kesänopeuksiin voidaan siirtyä jo viikolla 13. Nopeuksia kuitenkin säädetään sääolojen mukaan.

Päätiestöllä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Keväällä ajokelit saattavat vaihdella huomattavasti. Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvat, kannattaa autoilijan tarkkailla kelejä ja sovittaa ajonopeutensa niin, että muuttuvat olosuhteet ja kevään myötä lisääntyvä kevyt liikenne tulee turvallisesti huomioiduksi.

Ajokelit kannattaa huomioida myös talvirenkaiden vaihdossa. Lain mukaan nastat pitäisi vaihtaa pois viimeistään viikko toisen pääsiäispäivän jälkeen. Jos takatalvi kuitenkin yllättää tai kelit ovat huonot, voi tätäkin päivämäärää pitää viitteellisenä ja toimia ajo-olosuhteiden mukaan.