null Liikennevirasto: Vinkkejä kesämatkaajalle

Liikennevirasto: Vinkkejä kesämatkaajalle

Uutinen 09.07.2010 13.55 fi

Auto pakattuna, laiva lastattuna tai lippu ostettuna? Ennen lomakytkimen nostamista kannattaa vielä suoda ajatus toimivalle reittivalinnalle, matkanvarren maisemille ja liikenneturvallisuudelle. Tätä helpottaa Liikenneviraston kokoama paketti matkaajalle hyödyllisistä verkkopalveluista.

Autoilija löytää esimerkiksi liikenteen tiedotuksen sivuilta ajankohtaistietoa ajosäästä, tietöistä ja ruuhkatilanteesta. Matkanteon mielekkyyttä voi myös lisätä ajamalla matkailutietä, kuten keskiaikaista Hämeen Härkätietä.

Veneilijälle suositellaan pistäytymistä yhteisöllisellä Veneretki.fi -sivustolla, joka on tarkoitettu veneilijöiden, muiden vesilläliikkujien, palveluntarjoajien ja viranomaisten kohtaamiseen. Veneily.fi -sivusto puolestaan tarjoaa tietoa muun muassa veneilyväylistä, merikartoista ja siitä, kuinka toimia hätätilanteessa. Sivustot ovat liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ylläpitämiä.

Joukkoliikenteen hyödyntäminen kesämatkailuun on myös varteenotettava vaihtoehto. Tiedot joukko- ja reittiliikenteen aikatauluista löytyvät Destia Traficin Matka.fi -palvelusta.