null Liikenteen edistäjät saivat kiitosta liikenneministeri Vehviläiseltä

Liikenteen edistäjät saivat kiitosta liikenneministeri Vehviläiseltä

Uutinen 16.05.2008 13.46 fi

Liikenneministeri Anu Vehviläinen jakoi moottoriliikenteen ansiomitalit 16. toukokuuta. Mitalin sai kaikkiaan kahdeksan tieliikenteen ammattilaista. He ovat Lasse Vuori, Matti Pursula, Esko Nummi, Antti Norrlin, Yrjö Tuokko, Jorma Haapamäki, Matti Pörhö ja Leena Luhtanen.

Entistä liikenneministeriä Leena Luhtasta Vehviläinen kiitti uraauurtavasta työstä liikenneväyläpolitiikan pitkäjänteistämiseksi.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen korosti palkintotilaisuudessa järjestöjen roolia liikenteen kehittämisessä. Hän sanoi arvostavansa järjestöjen vastuunottoa ja aktiivisuutta. Suomessa julkinen sektori ja järjestöt tekevät esimerkillisesti yhteistyötä. Ministeri myös haastoi järjestöt toimimaan voimallisesti rattijuopumusta ja ylinopeuksia vastaan.

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään vuosittain ansiokkaasta valtakunnallisesta työstä moottoriliikenteen hyväksi. Vaihtoehtoisesti se voidaan luovuttaa henkilölle, joka on pitkäaikaisesti ja tuloksekkaasti edistänyt tieliikennettä.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on seitsemän tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993.