Liikenteestä kokonaisvaltainen palvelu

Uutinen 17.06.2014 14.37 fi en

Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen ja EU:n komission varapuheenjohtaja Siim Kallas (Kuva: LVM)

Liikennepolitiikassa tavoitellaan pitkällä aikavälillä muutosta, jonka myötä liikenne muuttuu kokonaisvaltaiseksi palveluksi. Tavoitteena on, että käyttäjät saavat tarpeitaan vastaavat liikkumis- ja kuljetuspalvelut helposti yhden palvelusopimuksen kautta.

Tämä on eurooppalaisen liikennepolitiikan pitkän aikavälin tavoite, jota korkean tason keskustelutilaisuus 17. kesäkuuta Helsingissä kannatti. Kokoukseen osallistuivat mm. Suomen liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen ja EU:n komission varapuheenjohtaja Siim Kallas.

Kokouksen julkilausumassa korostettiin, että liikennesektorista halutaan kehittää ekosysteemi, joka perustuu eri toimijoiden tiiviiseen vuorovaikutukseen ja tiedon hyödyntämiseen. Se koostuu liikenteen infrastruktuurista, liikennepalveluista ja liikenteen tieto-, ICT- ja maksamispalveluista.

- Jatkossa kehitämme liikennejärjestelmää aikaisempaa tiiviimmin käyttäjien kanssa ja vahvana julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä, liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen totesi.

Ministeri Virkkunen uskoo, että käyttäjälle pystytään jatkossa tarjoamaan parempaa tietoa liikkumisensa ja matkojensa suunnittelun tueksi ja näin mahdollisuuksia aiempaa enemmän itse vaikuttaa liikkumisensa kustannuksiin.