null Lindén kannattaa Barroson laajakaistalinjauksia

Lindén kannattaa Barroson laajakaistalinjauksia

Uutinen 10.09.2009 13.28 fi en

Viestintäministeri Suvi Lindén kannattaa Euroopan komission puheenjohtajan José Manuel Barroso esittämiä toimintalinjauksia seuraavalle komissiolle.

Barroso puhui aiheesta Euroopan parlamentissa 3. syyskuuta. Barroso painotti mm. laajakaistan tarpeellisuutta uuden liiketoiminnan ja uusien työpaikkojen luomisessa.

Barroson mukaan seuraava komissio tulee laatimaan eurooppalaisen digitaalistrategian ja kohdennetun lainsäädäntöohjelman, joilla pyritään poistamaan toimivien digitaalisten sisämarkkinoiden suurimmat esteet, edistämään investointeja nopeaan internetiin ja poistamaan nykyinen digitaalinen kahtiajako.

Lindén toteaa puheenjohtaja Barroson esittämien linjausten sopivan hyvin yhteen Suomen hallituksen laajakaistapolitiikan kanssa.

- Olen samaa mieltä puheenjohtaja Barroson kanssa laajakaistan tarjoamista mahdollisuuksista ja pidän hänen esittämiään linjauksia tervetulleina. Toivon, että samassa hengessä myös kansallisten laajakaistahankkeiden notifioinnit käsitellään komissiossa ripeästi ja viivytyksettä. Vain näin poliittinen tahto tuottaa todellisia vaikutuksia, Lindén toteaa.

Suomen hallitus hyväksyi joulukuussa 2008 periaatepäätöksen, jonka tavoitteena on tuoda huippunopeat laajakaistayhteydet lähes kaikkien suomalaisten saataville vuoteen 2015 mennessä. Kaikkein harvimmin asuttujen alueiden osalta tavoitteen toteutuminen edellyttää myös julkista panostusta.

Suomen laajakaistatoimintasuunnitelmassa tarkoituksena on, että haja-asutusalueiden laajakaistahankkeita voitaisiin rahoittaa yksityisen rahoituksen lisäksi valtion, kuntien ja EU:n rahalla.

Liikenne- ja viestintäministeriössä on parhaillaan valmisteltavana lakiesitys laajakaistarakentamisen tuesta. Laajakaista tuki on yritystuki, joka edellyttää Euroopan komission hyväksyntää.