null Lindén tyytyväinen valokuituverkkojen yleistymistahtiin

Lindén tyytyväinen valokuituverkkojen yleistymistahtiin

Tiedote 14.04.2010 16.00 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén on tyytyväinen nopeiden laajakaistaverkkojen yleistymisvauhtiin. Hallituksen asettamaan tavoitteeseen päästään aikataulussa tai jopa etuajassa.

Teleyrityksiltä saatujen tietojen mukaan jo 86 prosenttia Suomen kotitalouksista on alle kahden kilometrin päässä kaupallisesti rakennetuista valokuituverkoista. Teleyritykset arvioivat, että vuoden 2015 loppuun mennessä kaupallisten verkkojen ulottuvissa on yli 94 prosenttia talouksista.

Lindén pitää tärkeänä, että verkkoja rakennetaan nimenomaan markkinavetoisesti. Jotta nopean laajakaistan saatavuus kattaisi 99 prosenttia vakituisista asunnoista ja toimipaikoista, rakennetaan yhteyksiä haja-asutusalueilla osittain myös julkisella tuella.

Tietoyhteiskuntapäivä-tapahtumassa pitämässään puheessa Lindén totesi, että julkista tukea on odottamassa 800 sellaista hanketta, joita ei voida toteuttaa kaupallisesti. Monet näistä hankkeista on tarkoitus käynnistää tulevana kesänä.

Haja-asutusalueiden laajakaistahankkeet työllistävät kuuden vuoden aikana arviolta 500 henkilöä vuodessa.

- Aloitusta seuraavan pysyvän vaiheen työllistämisvaikutus arvioidaan yhtä suureksi tai jopa tuhanneksi uudeksi työpaikaksi. Siten työmahdollisuudet lisääntyvät haja-asutusalueilla parempien tietoliikenneyhteyksien ansiosta, Lindén muistutti.

Lisätietoja
ministerin erityisavustaja Anna Anttinen, puh. (09) 160 28324