null Lindén: Valokuituverkkoja maaseudulle

Lindén: Valokuituverkkoja maaseudulle

Uutinen 02.04.2009 14.35 fi

Viestintäministeri Suvi Lindén kehottaa kuntia ja valtiota rakentamaan ensisijaisesti valokuitutekniikkaan perustuvia nopeita laajakaistaverkkoja. Lindén muistuttaa, että valokuitu on kestävin ja pitkäaikaisin ratkaisu nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentamisessa.

- Jos valtio ja kunnat käyttävät kymmeniä miljoonia euroja verorahaa yhteyksien kehittämiseen, tulee valittavan tekniikan olla pitkäikäistä, Lindén korostaa. Viestintäministeri puhui aiheesta Oulussa järjestetyssä laajakaistaseminaarissa 2. huhtikuuta.

Lisäksi Lindén toivoo tietoliikenneyhteyksien ottamista kiinteäksi osaksi maankäytön suunnittelua. Verkkojen rakentamisessa on hyödynnettävä muita rakennusprojekteja kuten tie- ja ratahankkeita sekä maaseudun vesi- ja viemärirakentamista.

- Yhteisrakentamisen hyödyt ovat selvät. Rakentamisen osuus valokuituyhteyksien kokonaiskustannuksista on 80 prosenttia. On tärkeää, että esimerkiksi uusia liikenneväyliä rakennettaessa asennetaan samalla valokuitukaapeli tai sen myöhemmän rakentamisen mahdollistava suojaputkitus, Lindén toteaa.