Lindén YK:n laajakaistakomissioon

Uutinen 10.05.2010 14.13 fi sv en

Viestintäministeri Suvi Lindén on kutsuttu YK:n laajakaistakomission jäseneksi. Korkean tason vaikuttajista koostuvan komission tehtävänä on löytää ratkaisuja, joilla laajakaistayhteydet ja tietoyhteiskunnan palvelut saadaan kansalaisten ulottuville myös kehittyvissä maissa.

Lindén pitää kutsua tunnustuksena Suomen viestintäpolitiikalle.

- Olen erittäin iloinen kutsusta mukaan näin tärkeään työhön. Emme voi jättää kehittyvien maiden kansalaisia tietoyhteiskunnan ulkopuolelle. Laajakaistayhteyksillä vauhditetaan yhteiskunnan vaurastumista, markkinoiden kehitystä ja talouskasvua parhaiten juuri kehittyvissä maissa. Kyse ei ole tekniikasta vaan ihmisen perusoikeudesta tietoon, Lindén sanoo.

Laajakaistakomission puheenjohtajina toimivat Ruandan presidentti Paul Kagame ja Carlos Slim, telealan jättiyhtiö Grupo Carson hallituksen puheenjohtaja.

Komission varapuheenjohtajat ovat kansainvälisen televiestintäliiton ITU:n pääsihteeri Hamadoun I. Touré ja Unescon pääsihteeri Irina Bokova.

Ensimmäisen kokouksensa komissio pitää heinäkuussa ja raportoi työnsä tuloksista YK:n yleiskokouksen yhteydessä syyskuussa New Yorkissa.