null Lindén: Yleisradion roolia tarkasteltava kokonaisuutena

Lindén: Yleisradion roolia tarkasteltava kokonaisuutena

Uutinen 06.08.2009 10.28 fi

Viestintäministeri Suvi Lindénin mukaan keskustelu Yleisradion roolista on oikea-aikaista ja oikeaan osuvaa. Vastakkainasettelun sijaan on kuitenkin tärkeää löytää selkeä työnjako ja tasapaino julkisen ja kaupallisen median välille. Yleisradion roolia on Lindénin mukaan tarkasteltava kokonaisuutena, ei yksittäisenä rahoitusasiana. Lindén puhui aiheesta Media ja Message -tapahtumassa Naantalissa 6. elokuuta.

- Suomalaisen mediasisällön kehittämiseksi ja kilpailukyvyn säilyttämiseksi uudessa mediaympäristössä on Yleisradion ja yksityisen sektorin toimittava rinnakkain, ei toisiaan vastaan, Lindén totesi.

- Mediamaailman monikanavaisuuden myötä korostuvat jakelutien sijasta sisällöt. Yleisradion osalta tämä tarkoittaa sitä, että sen tarjoamat sisällöt ovat tulevaisuudessa vielä suuremmassa määrin suomalaisten katsottavissa monen eri kanavan kautta, Lindén huomautti.

Monikanavaisuus oli myös lähtökohta, kun parlamentaarinen työryhmä laati Lindénin toimeksiannosta ehdotustaan Yleisradion julkisen palvelun tehtävästä ja sen rahoittamismallista.